Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Αυξάνονται σε τρεις οι Αντιπρόεδροι στο ΔΗΚΟ

Σημαντικές αλλαγές στη δομή του ΔΗΚΟ προωθούνται μέσω του Καταστατικού Συνεδρίου, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 20 Οκτωβρίου.

Πιο συγκεκριμένα προωθούνται, μεταξύ άλλων, τέσσερεις σημαντικές αλλαγές στην λειτουργία και δομές του κόμματος:

1. Πρόταση για αύξηση σε τρεις τους Αντιπροέδρους (αντί για ένα που έχει σήμερα),

2. Πρόταση για εκλογή των μελών της Κεντρικής Επιτροπής μέσω των Επαρχιακών Συνδιασκέψεων αντί κατ’ ευθείαν από τα μέλη. Η ποσόστωση ανά Επαρχία παραμένει ως έχει.

3. Η σύνθεση της Γραμματείας του κόμματος διευρύνεται και πλέον πέραν της ανώτατης ηγεσίας θα συμμετέχουν ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος όπως και ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κόμματος.

4. Επίσης διευρύνεται και η συμμετοχή στο Εκτελεστικό Γραφείο, στο οποίο γίνεται πρόταση για να συμμετέχουν και οι Πρόεδροι των Επαρχιακών Επιτροπών.

Κατά τη συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ, όπου τελικά αποκλειστικό θέμα συζήτησης, ήταν οι καταστατικές αλλαγές, υποβλήθηκαν και τρεις προτάσεις για περαιτέρω αλλαγές, οι οποίες ωστόσο απορρίφθηκαν.

1. Η πρόταση του προέδρου της ΝΕΔΗΚ για εκλογή της ηγεσίας από την Κεντρική Επιτροπή απορρίφθηκε. Συνεπώς, τα μέλη του ΔΗΚΟ διατηρούν το δικαίωμα για εκλογή της ανώτατης ηγεσίας του κόμματος, τον Πρόεδρο, Αναπληρωτή, τρεις Αντιπροέδρους, τον Γενικό Γραμματέα και τον Οργανωτικό.

2. Ο Σάββας Βέργας υπέβαλε πρόταση για αναβολή του Καταστατικού Συνεδρίου. Πρόταση, η οποία απορρίφθηκε.

3. Επίσης υποβλήθηκε πρόταση για αύξηση των θέσεων του Αναπληρωτή Προέδρου από ένα σε δύο, η οποία επίσης απορρίφθηκε. Η πρόταση υποβλήθηκε από την Αντιγόνη Παπαδοπούλου εκ μέρους της ΓΟΔΗΚ και από τον Βουλευτή, Γιώργο Προκοπίου.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η απόρριψη ή υιοθέτηση των όποιων προτάσεων δεν είχαν το χρώμα «στρατοπέδων», δηλαδή να προωθείται από ένα στρατόπεδο η όποια πρόταση και να απορρίπτεται από το άλλο. «Έγινε μια πολύ καλή συζήτηση, σε πολύ φιλικό και αδελφικό κλίμα», ήταν το σχόλιο αξιωματούχου του ΔΗΚΟ.

Από τη Συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου απουσίαζαν οι τρεις από τους τέσσερεις υπουργούς του ΔΗΚΟ, οι οποίοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής εξ οφίκιο. Οι Φώτης Φωτίου, Γιώργος Λακκοτρύπης και Πέτρος Πετρίδης. Ο Κυριάκος Κενεβέζος, παρευρέθηκε στην αρχή της συνεδρίας, για να αποχωρήσει ωστόσο μετά από λίγο.

Source : http://www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου