Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΗΚΟ: Πρώτο βήμα προς την κάθαρση το πόρισμα της Ερευνητικής

Πρώτο βήμα προς την κάθαρση χαρακτήρισε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Κόμματος Άγγελος Βότσης την παράδοση του πορίσματος της Ερευνητικής Επιτροπής για την Οικονομία στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το Υπουργικό Συμβούλιο.

«Η παράδοση του πορίσματος αποτελεί το πρώτο βήμα της πορείας προς την κάθαρση, την απόδοση ευθυνών και την παραδειγματική τιμωρίας αυτών που οδήγησαν τη χώρα μας στην οικονομική καταστροφή», ανέφερε.

Παράλληλα, χαιρέτισε τη θέση του νέου Γενικού Εισαγγελέα για την ανάγκη διορισμού και ξένων ειδικών εμπειρογνωμόνων και ποινικών ανακριτών θέση την οποία, όπως είπε, διατύπωσε το ΔΗΚΟ εδώ και αρκετό καιρό.

«Απαραίτητη προϋπόθεση για την αποκατάσταση και επανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα αλλά και ευρύτερα προς τους θεσμούς της Πολιτείας είναι η κάθαρση και η παραδειγματική τιμωρία των ενόχων», είπε.

Ο κ. Βότσης ανέφερε ότι το ΔΗΚΟ καλωσορίζει την πρόταση του Προέδρου της Διερευνητικής Επιτροπής, του κ. Πική, για δημοσιοποίηση του πορίσματος.

Φυσικό Αέριο
Εξάλλου, αναφερόμενος στο φυσικό αέριο, είπε ότι η «διασπορά ψιθύρων και ισχυρισμών αλλά και αμφιβολιών για τα αποθέματα φυσικού αερίου που διαθέτει η Κύπρος, όχι μόνον πλήττει τις προσπάθειες που καταβάλλει η Κυβέρνηση για ορθολογιστική διαχείριση του φυσικού μας αυτού πλούτου, σε μια προσπάθεια καλυτέρευσης της οικονομίας μας γενικά αλλά και του επενδυτικού ενδιαφέροντος, αλλά κυρίως ενισχύει τις κακόβουλες προσπάθειες και μεθοδεύσεις που κάποιοι κύκλοι του εξωτερικού καταβάλλουν με στόχο να συνδεθεί η αξιοποίηση του φυσικού αερίου με τη λύση του Κυπριακού».

«Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι κάποιοι έχουν ήδη αρχίσει να επαναφέρουν την πρόταση για δημιουργία αγωγού διά μέσου της Τουρκίας», είπε.

Το ΔΗΚΟ, είπε ο κ. Βότσης, θεωρεί ότι η Κυβέρνηση θα πρέπει να συνεχίσει απερίσπαστη στην εφαρμογή της στρατηγικής αξιοποίησης του Φυσικού Αερίου όπως αυτή έχει συμφωνηθεί από όλες τις πολιτικές δυνάμεις και που έχει σαν πρώτο στόχο τη δημιουργία τερματικού υγροποίησης.

Χρυσή Αυγή
Αναφερόμενος στα όσα γίνονται γνωστά «για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής», είπε ότι αυτά «έρχονται να δικαιολογήσουν την αποφασιστική δράση της Ελληνικής Δικαιοσύνης και παράλληλα να διαμορφώσουν συνθήκες εξυγίανσης της πολιτικής ζωής στην Ελλάδα».

Παράλληλα, ο κ. Βότσης είπε ότι το ΔΗΚΟ εκφράζει την ανησυχία του για την απόπειρα εισαγωγής και στην Κύπρο ανάλογων φαινομένων με την προβολή εύηχων συνθημάτων και εθνικιστικών και ρατσιστικών μηνυμάτων.

Κάλεσε τέλος την κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα του τόπου να αντιμετωπίσουν αποφασιστικά και δραστικά κάθε απόπειρα εκτροπής από τα πλαίσια και τους κανόνες της δημοκρατικής λειτουργίας του πολιτικού συστήματος και της κοινωνίας.

Source : http://www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου