Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ - Ο λαός είναι εδώ, η ομάδα που είναι;

Τρίτο ντέρμπι στη σειρά, δυο ήττες μια ισοπαλία, είναι ο απολογισμός. Η γεύση στο χθεσινό ντέρμπι στο άδειο γήπεδο ήταν σχεδόν η ίδια με τα προηγούμενα δυο. Εκείνο που διέφερε, ήταν η βαθμολογική συγκομιδή.

Μετά από τέσσερις αγώνες στο πρωτάθλημα και άλλους δυο στην Ευρώπη μπορεί κανείς να σχηματίσει εκτίμηση για την Ομόνοια, χωρίς βέβαια να προδικάζει τι έπεται. Εξάλλου και πέρυσι η πορεία μόνο ικανοποιητική δεν ήταν μέχρι τον Ιανουάριο. Αλλά… το πουλί είχε πια πετάξει.

Η εικόνα που βγαίνει από την ομάδα σαφώς και δεν είναι πειστική. Σαφώς και δεν προσομοιάζει με εικόνα ομάδας που κάνει πρωταθλητισμό. Η [προσπάθεια και η φιλοτιμία των ποδοσφαιριστών είναι εμφανής, πλην όμως δεν είναι αρκετή. Κύριο χαρακτηριστικό της ομάδας είναι η αδυναμία δημιουργίας ευκαιριών (ειδικά αυτό φάνηκε στους αγώνες με τον Απόλλωνα και την ΑΕΛ), ενώ στην άμυνα ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει ατομικό λάθος (ευρωπαϊκοί αγώνες και παιχνίδι με Ανόρθωση).

Οι λόγοι είναι εμφανείς. Οι νέοι ποδοσφαιριστές δεν έχουν μέχρι στιγμής καταφέρει να αποδώσουν τα αναμενόμενα και να αναπληρώσουν τα κενά που άφησαν οι Χριστοφή (ειδικά αυτός), Αλβες και Σπούνγκιν. Γκικίεβιτς, Πλατινί, Τέιλορ, Θερβέρα, είναι για την ώρα στα ρηχά. Η περσινή τριάδα του κέντρου που εντυπωσίασε δεν έχει την περσινή απόδοση. Ο Λεάντρο είναι πολύ πίσω, ο Ασίς δεν έχει διάρκεια στο παιχνίδι του και αναλώνεται σε αχρείαστες κινήσεις που αποφέρουν κίτρινες κάρτες, ενώ ο Σοάρες που έχει ανέβει, απέχει από τον περσινό εαυτό του. Επίσης ο Εφραίμεπηρεασμένος από τον τραυματισμό του και δεν έχει …μπει ακόμη στην ομάδα. Όσο για το Σκέμπρι, είναι… μια πάνω, μια κάτω.

Ο κόσμος 
Ο κόσμος της ομάδας έκανε χθες ξανά το καθήκον του, Στα πλαίσια του τηλεμαραθωνίου που πρόβαλε η Primetel (η εκπομπή είχε διάρκεια εννέα ωρες ) ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της διοίκησης και με βάση τις αρχικές εκτιμήσεις τα έσοδα ξεπέρασαν τις 100.000 ευρώ. Επίσης γύρω στα 1500 άτομα έδωσαν το παρόν (και την εισφορά τους) στο «Ηλίας Πούλλος» και παρακολούθησαν τον αγώνα από τις οθόνες που στήθηκαν.

Source : http://www.24sports.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου