Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΟΡΘΩΣΗ - Κόουτς έχεις πολλή δουλειά...

Είναι γεγονός ότι η αναπάντεχη ήττα από τη Δόξα αναστάτωσε το οικοδόμημα της Ανόρθωσης αφού η ομάδα έδειχνε δυνατή και ικανή να πάρει άλλο ένα τρίποντο κόντρα σε αντιπάλους δυναμικότητας της Δόξας.

Αντίθετα όμως οι παίκτες του Ζόρζε Κόστα δεν υπολόγισαν σωστά το ματς, έκαναν μια εμφάνιση κάτω του μετρίου στο πρώτο 45λεπτο γεμάτο λάθη στην άμυνα και χωρίς φαντασία και διάθεση στην επίθεση, με αποτέλεσμα ο ηλεκτρονικός πίνακας να γράφει 0-2. Ειδικά το γρήγορο πρώτο γκολ αποσυντόνισε πλήρως την ομάδα αφού πιθανόν κανένας να μην το περίμενε.

Στο β' ημίχρονο ξύπνησε η "Κυρία'' αλλά αρκέστηκε στο γκολ του Φοφανά και τελικά η πρώτη ήττα της χρονιάς είναι γεγονός. Δεν χάθηκε ο κόσμος με μια ήττα.

Αυτό που πρέπει να προβληματίσει τον Ζόρζε Κόστα είναι ο τρόπος που ήρθε η ήττα και να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του ούτως ώστε να μην επαναληφθεί παρόμοιο σκηνικό. (Χρεώνεται και ο ίδιος πάντως το ρίσκο της μη χρησιμοποιήσης του Μάκου καθώς και το νωθρό ξεκίνημα της ομάδας).

Π.χ το πρώτο γκολ δεν νοείται να το δεχτεί ομάδα που πάει για πρωτάθλημα. Απαράδεκτο στήσιμο της άμυνας και απίστευτη αδράνεια. Τα στημένα πόνεσαν ξανά την ομάδα που έδειξε ότι δεν ξεπέρασε την ασθένεια του παρελθόντος. Επιπλέον για πρώτη φορά φέτος στο πρωτάθλημα η Ανόρθωση δεν ήταν ουσιαστική μπροστά. Έγραψε 17 τελικές προσπάθειες αλλά μόνο μια βρήκε στόχο. Η έλλειψη καθαρού μυαλού και ο πορτιέρο του αντιπάλου δεν επέτρεψαν στην Ανόρθωση να είναι αποτελεσματική όπως συνήθισε τον κόσμο της στα 3 πρώτα ματς.

Τι γίνεται απ' εδώ και πέρα. Μα φυσικά σκληρή δουλειά. Ο Ζόρζε Κόστα έχει να πει να πάρα πολλά στους παίκτες του και σίγουρα θα τους δείξει και αρκετές φορές του βίντεο του αγώνα.

Κάποιοι θα τραβήξουν τα μαλλιά τους ειδικά στη φάση του πρώτου γκολ. Ο Πορτογάλος τεχνικός ξέρει πολύ καλά ότι η ομάδα του πρέπει να βελτιωθεί πίσω αν θέλει να κυνηγήσει τους στόχους του. Βήματα προόδου έγιναν. Το χθεσινό πισωγύρισμα όμως αποδεικνύει ότι οι ασθένειες δεν εξαλείφθηκαν απόλυτα. Μόνο γιατρικό η συγκέντρωση και η σκληρή δουλειά και ο Κόστα αναμένεται να τους βγάλει το λάδι.

Πηγή : http://www.24sports.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου