Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Σκάνδαλο CYTA: Θα περάσουν χειροπέδες και σε άλλα χέρια – Δεν αποκλείεται η σύλληψη πολιτικών προσώπων – Κόντρα ΑΚΕΛ με Χάσικο – Διαστάσεις μεγατόνων

- Νέες συλλήψεις αναμένονται σήμερα
- Η συμπληρωματική κατάθεση των ανακριτών φαίνεται να «καίει» κι άλλους
- Δεν αποκλείεται οι διωκτικές Αρχές να προβούν και σε συλλήψεις πολιτικών προσώπων
- Θυμίζουμε την έντονη αντιπαράθεση στο πολιτικό σκηνικό μεταξύ του ΑΚΕΛ και του ΥΠΕΣ Σ. Χάσικου
- Σε γενική αντεπίθεση το ΑΚΕΛ για την υπόθεση CYTA-Δρομολαξιάς

Η συμπληρωματική κατάθεση των ανακριτών που διερευνούν το σκάνδαλο της Cyta με την ακίνητη τουρκοκυπριακή περιουσία στη Δρομολαξιά, φαίνεται να οδηγεί την Αστυνομία και σε νέες συλλήψεις, ακόμα και εντός της ημέρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα Φιλελεύθερος, ένας από εκείνους που εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Cyta προχώρησε χθες σε συμπληρωματική κατάθεση, μέσα από την οποία κατονόμασε και άλλους, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Όλα όσα καταγράφησαν από τους ανακριτές θα τεθούν σήμερα ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας προκειμένου να αποφανθεί ο γενικός εισαγγελέας, εάν βάσει της κατάθεσης αυτής δικαιολογούνται και νέες συλλήψεις. Εάν τελικά ο γενικός εισαγγελέας ανάψει το πράσινο φως, τότε οι ανακριτές θα προχωρήσουν εντός της ημέρας και σε νέες συλλήψεις.

Ως προς την εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση, που το newsit.com.cy πρώτο αποκάλειψε, δεν αποκλείεται από πλευράς διωκτικών Αρχών να υπάρξουν και συλλήψεις πολιτικών προσώπων τα οποία φέρονται να είχαν ανάμιξη στην υπόθεση. Σημειώνεται πάντως ότι δεν πρόκειται για πολιτικούς πρώτης γραμμής, χωρίς αυτό να αποκλείεται.

Την ίδια ώρα, σε πολιτικό επίπεδο ξέσπασε άγρια αντιπαράθεση μεταξύ ΑΚΕΛ και Σωκράτη Χάσικου. Αιτία, δήλωση του Σωκράτη Χάσικου ότι το ΑΚΕΛ πρέπει να προχωρήσει και σε εσωκομματική κάθαρση. Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Εζεκίας Παπαϊωάννου, η οποία εγείρει θέμα τάξης για τον υπουργό Εσωτερικών. Ο ίδιος απαντώντας στο ΑΚΕΛ υποστηρίζει πως πολιτικά μεμπτό είναι η κατάθεση 234 χιλιάδων ευρώ στο λογαριασμό του κόμματος.
Σε απάντησή του στην ανακοίνωση του ΑΚΕΛ χθες σχετικά με την έρευνα για την υπόθεση της Δρομολαξιάς, ο κ. Χάσικος διερωτήθηκε επίσης πότε τα χρήματα αυτά θα επιστραφούν στο μόνο νόμιμο ιδιοκτήτη τους που είναι το Ταμείο Συντάξεων των υπαλλήλων της ΑΤΗΚ.

“’Όπως κατ’ επανάληψη έχω δηλώσει, σέβομαι τους θεσμούς και τα θεσμικά όργανα του Κράτους. Συνεπώς, δεν έχω δικάσει και πολύ περισσότερο καταδικάσει κανένα. Αυτό, είναι δουλειά της Ερευνητικής Επιτροπής και των Δικαστηρίων” δήλωσε ο ΥΠΕΣ.

Σημείωσε ότι “είναι όμως γεγονός ότι το ΑΚΕΛ παραδέχθηκε επίσημα ότι κατατέθηκαν σε λογαριασμό του κόμματος 234.000 ευρώ από τον κ. Νίκο Λίλλη. Αν αυτό είναι ποινικά κολάσιμο θα κριθεί στα Δικαστήρια, σίγουρα, όμως, είναι πολιτικά μεμπτό. Διερωτόμαστε, πότε τα χρήματα αυτά θα επιστραφούν στο μόνο νόμιμο ιδιοκτήτη τους που είναι το Ταμείο Συντάξεων των υπαλλήλων της ΑΤΗΚ”.

Χαρακτήρισε “όψιμη” την ευαισθησία του ΑΚΕΛ “για δήθεν επέμβαση στα εσωκομματικά του. Όσον αφορά τους S – 300, για εκατομμυριοστή φορά απαντώ: ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΤΕ. Έλεος πλέον με αυτή την ιστορία”, προσθέτοντας ότι το ίδιο ισχύει και για την υπόθεση του χρηματιστηρίου.

Αυτή η δήλωση αρκούσε για να προκαλέσει την έκρηξη του ΑΚΕΛ...

Όμως το ΑΚΕΛ στην γενική αντεπίθεση που εξαπέλυσε με αφορμή το σάλο που έχει ξεσπάσει για την υπόθεση CYTA-Δρομολαξιά έφτασε στην εποχή του πραξικοπήματος κατά του Μακαρίου της 15ης Ιουλίου του 1974, αφήνοντας σαφέστατες αιχμές για τον ρόλο που διαδραμάτισε τότε ο σημερινός ΥΠΕΣ, Σωκράτης Χάσικος.

Ο κ. Χάσικος απαντώντας είπε ότι “σε ό,τι αφορά δε το πού ήμουν πριν 40 χρόνια, αυτό δεν ενδιαφέρει κανένα. Το θέμα είναι τι κάνουμε σήμερα...”.

Δυστυχώς, είπε, “το ΑΚΕΛ εξακολουθεί να ενεργεί, θεωρώντας ότι η κάθαρση του κόμματος είναι αποκλειστικά και μόνο εσωκομματική του υπόθεση. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Η διαφάνεια και η κοινωνική λογοδοσία στη λειτουργία και στον έλεγχο των πολιτικών κομμάτων. αφορά το σύνολο της κοινωνίας των πολιτών”.

Εν πάση περιπτώσει, είπε, “χαιρετίζω για άλλη μια φορά, την αυτοκριτική του ΑΚΕΛ, με την επισήμανση ότι τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους».

Πηγή: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου