Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΕΛ - Άμα συνεχίσει έτσι

Αν κάποιος έλεγε στο Λίτο Βιτιγκάλ και τους ποδοσφαιριστές του πριν τον αγώνα με την Ομόνοια ότι θα έφευγαν με την ισοπαλία τότε πιθανότατα οι περισσότεροι να ήταν ευχαριστημένοι. Η ΑΕΛ κατάφερε να μην χάσει σε μια έδρα άμεσου αντιπάλου γiα το πρωτάθλημα ενώ ταυτόχρονα πήρε την ισοπαλία μάλλον εύκολα με βάση την εξέλιξη του παιχνιδιού.

Βγήκε κορυφή 
Η ΑΕΛ είναι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με ένα βαθμό μπροστά από Ανόρθωση και ΑΕΚ. Τελευταία φορά που η ΑΕΛ βρέθηκε μόνη στην κορυφή ήταν στις 12/2/2012 όταν κέρδιζε με 0-1 την Ανόρθωση και σκαρφάλωνε στην κορυφή στα πλαίσια της 20ης αγωνιστικής.

Σωστή τακτική και ηνία
Η ΑΕΛ έπαιξε στα ίσα την Ομόνοια αναγκάζοντας την να αμύνεται στην αρχή του αγώνα. Οι γαλαζοκίτρινοι δεν κρύφτηκαν στο καβούκι τους όπως θα περίμενε κάποιος να κάνουν αλλά αντίθετα κυνήγησαν το γκολ που θα τους έδινε το προβάδισμα. Μάλιστα σκόραραν με τον Κάσιο ένα γκολ που υποδείχθηκε ως οφ-σάιτ.

Ο ρόλος του προπονητή
Ο προπονητής της ΑΕΛ έστησε την ομάδα του έχοντας τον Σακέτι αυτήν την φορά ως παρτενέρ του Ντεντέ. Οι υπόλοιποι δεν άλλαξαν και η ΑΕΛ παρουσίασε και πάλι εικόνα ομάδας που ήξερε τι ήθελε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Λόγω της αποβολής αναγκάστηκε να αλλάξει τα πλάνα του όμως αυτί δεν τον εμπόδισε να πάρει θετικό αποτέλεσμα για την ΑΕΛ.

Αποβολή και Ρομέρο
Ο Φεργκρούζ έκανε το λάθος στην φάση της αποβολής του να βγει με τον Σκέμπρι να τσιμπάει την μπάλα. Εάν ο Μαροκινός είχε βρει τον ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας η κόκκινη κάρτα είναι καραμπινάτη. Όμως τα ριπλέι (τουλάχιστον όσα είδαμε) δεν φαίνεται να δικαιώνουν την απόφαση του διαιτητή και πολύ περισσότερο την πτώση του Σκέμπρι αφού δεν φαίνεται να υπάρχει επαφή. Με την ίδια σκέψη και ευκολία θα μπορούσε να πει κάποιος ότι αντίστοιχα και ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας θα μπορούσαν να αποβληθούν. Μάλιστα με το γράμμα του νόμου ο Ασίς χτυπάει στον χέρι τον βοηθό λίγα λεπτά μετά και εισπράττει απλά μια κίτρινη ενώ ο Αλαμπί έκανε ρεκόρ φάουλ πάνω σε Κάσιο και Σα αλλά έβγαλε όλο το παιχνίδι.

Φώναξε παρών 
Ο Ρομέρο κλήθηκε να αντικαταστήσει τον αποβληθέντα Φεργκρούζ και τα πήγε περίφημα. Αποσόβησε ένα σίγουρο γκολ ενώ και η παρουσία πρόσθεσε σιγουριά στην ομάδα στην πίεση που έβαλε η Ομόνοια στα τελευταία λεπτά συμβάλλοντας και αυτός να μείνει ανέπαφη η εστία της ομάδας του.

Συμπέρασμα 
Η ΑΕΛ δεν έπαιξε μπαλάρα αλλά είχε ουσία και τακτική στον αγώνα της. Παρουσιάστηκε πιο έτοιμη από τον αντίπαλο και το αποτέλεσμα της άφησε μια γλυκόπικρη γεύση αφού με βάση την εικόνα, τουλάχιστον πριν την αποβολή, η ΑΕΛ ήταν η ομάδα που κυνηγούσε το γκολ περισσότερο.

Η συνέχεια 
Άλλο ένα δύσκολο παιχνίδι ακολουθεί για την ΑΕΛ αυτήν την φορά στο Τσίρειο με την ΑΕΚ. Μια ομάδα που την δυσκολεύει συνήθως εντός έδρας. Η ΑΕΚ δείχνει να βρίσκεται σε καλή κατάσταση αυτό το διάστημα και η προσπάθεια της ΑΕΛ για να παραμείνει στην κορυφή προϋποθέτει καλή εμφάνιση κόντρα σε ένα υπολογίσιμο αντίπαλο.

Οι απουσίες 
Ο Φεργκρούζ μένει εκτός για τέσσερις αγώνες αφού θα δεχθεί και την αυτόματη τιμωρία από την δικαστική. Από εκεί και μπρος ο Εμπαλό ακόμη δεν υπολογίζεται ενώ ο Μπεμπέ μάλλον θα προλάβει τον αγώνα.

Πηγή : http://www.24sports.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου