Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

WTA - Λύγισε στο tie break τη Βίνους ( VIDEO)

Αφού άντεξε στην φοβερή πίεση της Βίνους στο 3ο σετ, η Πέτρα Κβίτοβα πραγματοποίησε ένα εντυπωσιακό tie break στο καθοριστικό σετ και με ανατροπή 2-1 σετ επί της εξαιρετικής, αυτή την εβδομάδα στο Τόκιο, Βίνους Γουίλιαμς, εξασφάλισε το πρώτο χρονικά εισιτήριο για τον τελικό του Pan Pacific Open της Ιαπωνίας!

Συγκλονιστικό και με συναρπαστική εξέλιξη, ήταν το πρώτο παιχνίδι για την ημιτελική φάση του Premier 5 τουρνουά στο Τόκιο, όπου η Πέτρα Κβίτοβα κατάφερε να ανακόψει την πορεία τίτλου που διέγραφε η Βίνους Γουίλιαμς στη διοργάνωση.

Η αριστερόχειρας Τσέχα, που πρόσφατα βγήκε εκτός πρώτης 10αδας της παγκόσμιας κατάταξης πληρώνοντας τα μέτρια αποτελέσματά της για δεύτερη σερί σεζόν, θύμισε την τενίστρια του 2010 όταν είχε κατακτήσει έξι τίτλους, μεταξύ των οποίων το Wimbledon και το WTA Championships, παίζοντας σπουδαίο, επιθετικό και σταθερό τένις από τη βασική γραμμή για να κάμψει την αντίσταση της Αμερικανίδας, μετά από σχεδόν δυόμιση ώρες σκληρής μονομαχίας.

Το Νο7 του ταμπλό, επικράτησε με 3-6, 6-3, 7-6(2) της αντιπάλου της και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της στον τελικό του Pan Pacific Open των 2.3εκ. δολαρίων, με την προηγούμενη καλύτερη πορεία της να είναι το 2009 έως τα ημιτελικά όπου είχε αποκλειστεί απ'τη Βέρα Ζβονάρεβα

Η Γουίλιαμς ξεκίνησε πολύ δυνατά το ματς, συνεχίζοντας την εξαιρετική της φόρμα καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας στο Τόκιο όπου σημείωσε σπουδαίες και δύσκολες, εκ των οποίων και κόντρα στο Νο1 του ταμπλό, Βικτόρια Αζαρένκα στο 2ο γύρο.

Παρόλαυτά, στη συνέχεια αποδείχθηκε ιδιαίτερα αναποτελεσματική στις πολλές ευκαιρίες που είχε για break και ειδικά στο καθοριστικό σετ όπου έχασε 4 break points.

Η Βίνους, Νο63 της παγκόσμιας κατάταξης, σέρβιρε πρώτη στο 3ο σετ και με break θα είχε μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση, όμως η Κβίτοβα έδειξε χαρακτήρα και άντεξε στην πίεση της αντιπάλου της, στέλνοντας τον πρώτο ημιτελικό στο tie break.

Με ένα εξαιρετικό breaker, η 24χρονη Τσέχα έφτασε γρήγορα στο 6-0 και λίγο αργότερα πανηγύρισε τη σπουδαία νίκη μετά από 2 ώρες και 24 λεπτά αγώνα στο μισοάδειο κεντρικό court του Ariake Coloseum.

"Νιώθω υπέροχα. Είμαι πολύ χαρούμενη με τον τρόπο που έπαιξα. Ήταν πολύ κλειστό ματς. Ο νικητής κρίθηκε σε λίγους πόντους. Μου αρέσει να παίζω εδώ. Συνήθως βγάζω το καλύτερό μου τένις εδώ. Ανυπομονώ για τον τελικό αύριο" είπε η Κβίτοβα η οποία στον τελικό θα αντιμετωπίσει την Αντζέλικα Κέρμπερ μετά τη σπουδαία νίκη της επίσης αριστερόχειρας Γερμανίδας επί της Καρολίν Βοζνιάκι με 6-4, 7-6(5) στο δεύτερο ημιτελικό.

Όσον αφορά τη Βίνους, έκανε το καλύτερό της τουρνουά φέτος και αναμένεται να κερδίσει περίπου 30 θέσεις στην κατάταξη, επανερχόμενη στο top40 της WTA από την ερχόμενη εβδομάδα.



Source : http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου