Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

61 ΓΙΑΤΡΟΙ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ Η ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΨΕΥΔΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ - Στην τσιμπίδα της ελέγκτριας

Εξήντα ένα ιατρούς που φοροδιαφεύγουν ή δηλώνουν ψευδή στοιχεία στον Φόρο Εισοδήματος, έπιασε η τσιμπίδα της γενικής ελέγκτριας.

Δραστικά μέτρα ζητά από τον Φόρο

Σε δειγματοληπτικό και μόνο έλεγχο που διενήργησε η υπηρεσία της κυρίας Γιωρκάτζη, εντοπίστηκαν σοβαρές περιπτώσεις φοροδιαφυγής οι οποίες, μάλιστα, κατονομάζονται στο εμπιστευτικό έγγραφο που διαβίβασε η ελέγκτρια στον διευθυντή του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων και το οποίο κατέχει ο «Π».

Ανάμεσα στα ονόματα του συγκεκριμένου καταλόγου και αυτό πρώην βουλευτή ιατρού ο οποίος είχε διπλάσια σχεδόν έξοδα από αυτά που δήλωνε ως έσοδα στον φόρο.

Υπουργός Υγείας: Εμείς απλά εποπτεύουμε

Κληθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», το οποίο φιλοξενεί έκθεση της Γενικής Ελέγκτριας προς το Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων και αφορά 61 ιδιώτες γιατρούς, οι οποίοι δεν έχουν κάνει ποτέ φορολογική δήλωση, ενώ έχουν ακίνητα και πολυτελή αυτοκίνητα, ο Υπουργός Υγείας είπε: «Αν ήταν δημόσιοι υπάλληλοι ασφαλώς θα έπρεπε να σας απαντήσω, γιατί υπάγονται στο Υπουργείο μας. Τον ιδιωτικό τομέα απλώς τον εποπτεύουμε, δεν τον ελέγχουμε. Υπάρχουν οι διαδικασίες και θα πρέπει να εφαρμοστούν για όλους ίσα».

ΠΙΣ: Δεν ζητούμε ειδική μεταχείριση

Ο Πρόεδρος του ΠΙΣ Ανδρέας Δημητρίου δηλώνει ότι οι γιατροί δεν ζητούν ειδική μεταχείριση, συμπληρώνοντας ότι το θέμα δεν αφορά τον ΠΙΣ, αλλά το Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων και το κράτος.

Ο κ. Δημητρίου, ανέφερε ότι στον ΠΙΣ δεν φτάνουν καταγγελίες ασθενών για γιατρούς οι οποίοι φοροδιαφεύγουν και παρακίνησε τους πολίτες να ζητούν αποδείξεις.

Σε ερώτηση κατά πόσον θα υπάρχουν επιπτώσεις σε περίπτωση που εντοπιστεί ιατρός ο οποίος φοροδιαφεύγει από τον ΠΙΣ, ο κ. Δημητρίου απάντησε αρνητικά. Κάτι τέτοιο δεν προνοείται είπε από τους κανόνες δεοντολογίας του Συλλόγου. Εξέφρασε πάντως την βεβαιότητα ότι στην πλειοψηφία τους ο ιατρικός κόσμος είναι συνεπής με τις φορολογικές του υποχρεώσεις, ενώ σημείωσε ότι τώρα με την οικονομική κρίση, αρκετοί γιατροί δεν μπορούν να ανταποκριθούν καν στις καθημερινές τους ανάγκες.

Source : http://www.politis-news.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου