Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Τα διάσημα βικτωριανά σπίτια του Σαν Φρανσίσκο!

Οι διάσημες «Painted Ladies» του Σαν Φρανσίσκο είναι μια σειρά από πολύχρωμα βικτωριανά σπίτια που βρίσκονται απέναντι από το Alamo Square Park και χτίστηκαν μεταξύ 1892 και 1896.

Βασικό χαρακτηριστικό τους -πέρα από το ξεκάθαρο αρχιτεκτονικό στυλ- είναι οι πολύχρωμας προσόψεις, διαφορετικές σε κάθε κατοικία, που συνθέτουν ένα ιδιόμορφο οικιστικό ουράνιο τόξο. 

Τα σπίτια αυτά είναι από τα πλέον διάσημα σε όλη τη χώρα, καθώς έχουν πρωταγωνιστήσει σεταινίες, διαφημιστικά και σίριαλ, ενώ αποτελούν ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα σημεία σε όλον τον κόσμο.



Ο όρος «Painted Ladies» χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά για τις κατοικίες από τους συγγραφείς Elizabeth Pomada και Michael Larsen το 1978 το βιβλίο τους «Painted Ladies – San Francisco’s Resplendent Victorians». Από τότε ο όρος παραμένει και παραπέμπει σε αυτά. Κόκκινο, κίτρινο, καφέ, πορτοκάλι και άλλα φωτεινά και δυνατά χρώματα ήταν στην μόδα την περίοδο της κατασκευής τους και έτσι επιλέχθηκαν για τις κατοικίες. Σήμερα ολόκληρη η περιοχη είναι από τις πλέον ακριβές της Πολιτείας, αλλά και μία από τις πιο in της χώρας.












Πηγή: http://perierga.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου