Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

OMONOIA - Σαβέβσκι: «Ναι, υπήρξε θέμα προπονητή»

Στην καθιερωμένη του συνάντηση με τους εκπροσώπους του Τύπου ο Τόνι Σαβέβσκι μίλησε και για το θέμα που δημιουργήθηκε μέσα στην εβδομάδα, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά αυτό που διέψευσε η διοίκηση της Ομόνοιας τις προηγούμενες μέρες αλλά και σήμερα! Αμέσως μετά την τοποθέτηση του εκπροσώπου Τύπου της ομάδας, ότι σε καμία περίπτωση δεν τέθηκε θέμα απομάκρυνσής του, ο κ. Σαβέβσκι πήρα αμέσως τον λόγο και ξεκαθάρισε πως «ναι, υπήρχε θέμα προπονητή και δεν υπάρχει λόγος να το κρύψουμε»

Αναλυτικά η δήλωση του τεχνικού της Ομόνοιας μετά από σχετική ερώτηση και αφού προηγήθηκε η τοποθέτηση του Ανδρέα Δημητρίου ότι "η ανακοίνωση της ομάδας και οι χθεσινές δηλώσεις του προέδρου, σε καμία περίπτωση δεν ανέφεραν κάτι τέτοιο. ότι τέθηκε τέτοιο θέμα". «Προσπαθώ πολλές φορές να λειτουργήσω βλέποντας τα θετικά. Όμως, δυστυχώς αυτή τη στιγμή πρέπει να πω πως, ναι υπήρχε θέμα προπονητή. Είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε σε δημόσια διαφωνία. Δεν μπορούμε να το κρύψουμε ότι υπήρχε θέμα. Δεν είναι κάτι κακό να πούμε ότι υπήρχε θέμα προπονητή και ότι συζητήθηκε».

Ερωτηθείς κατά πόσο νιώθει αδικημένος από το γεγονός ότι τέθηκε θέμα προπονητή, ο κ. Σαβέβσκι τόνισε: «Δεν πρέπει να μείνουμε εκεί. Μόνο η διοίκηση πρέπει να απαντήσει. Αυτό που προέχει είναι η καλή πορεία της ομάδας, αυτή τη στιγμή προπονητής είμαι εγώ. Είμαι ίδιος ότι και να έρχεται μπροστά μου και τα πρόσωπα δεν είναι σημαντικά μπροστά στο σωματείο. Η ομάδα δεν αντιπροσωπεύεται από το Σαβέβσκι ή κάποιον άλλον, αλλά από τον κόσμο της».

Αν νιώθει τη στήριξη της διοίκησης: «Αυτή τη στιγμή είμαι προπονητής της Ομόνοιας. Τελείωσε το θέμα, δεν το συζητάμε άλλο».

Στην αρχική του τοποθέτηση, αναφερόμενος στο παιχνίδι με την ΑΕΛ, είπε: «Έρχεται ένα ντέρμπι και για ακόμα ένα παιχνίδι δυστυχώς θα παίξουμε χωρίς τους φιλάθλους μας για να έχουμε τον 12ο παίκτη. Ελπίζουμε ότι θα παρουσιαστούμε σε καλό επίπεδο και θα έχουμε το εύκολο γκολ που μας έλειψε. Η ομάδα προσπαθεί, παίζει καλά, με εξαίρεση το τελευταίο παιχνίδι όπου που δεν είχαμε κλασικές ευκαιρίες. Μακάρι να έχουμε και την τύχη με το μέρος μας για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς που θα μας βοηθήσει πολύ για τη συνέχεια»

Για το εύκολο γκολ ο κ. Σαβέβσκι διευκρίνισε: «Δεν μπορείς να δουλέψεις πολλά πράγματα πάνω στο εύκολο γκολ. Ίσως είναι θέμα να προηγηθείς. Στα ντέρμπι με Απόλλωνα και Ανόρθωση ο αντίπαλος μπήκε για να βάλει πρώτος γκολ και τα κατάφερε.

Για το αν επηρέασαν οι αποχωρήσεις κάποιων παικτών το καλοκαίρι: «Στην περσινή καλή πορεία της ομάδας συμμετείχαν όλοι, παίκτες κόσμος διοίκηση. Υπήρχε θετική αύρα και χημεία. Για διάφορους λόγους χάσαμε κάποιους παίκτες. Ο Χριστοφή ήταν ένας σημαντικός κρίκος της ομάδας. Χάσαμε αυτή την δύναμη και προσπαθούμε με τα νέα παιδιά να χτίσουμε κάτι παρόμοιο. Χρειαζόμαστε εύκολες νίκες και εύκολα γκολ. Αυτό που μας λείπει είναι οι βαθμοί, χωρίς να έχουμε τη περσινή απόδοση η ομάδα δεν είναι κακή, σε όλους τους αγώνες που έδωσε φέτος έδειξε κάτι καλό αλλά δεν έχουμε το καλό αποτέλεσμα»

Για το δικό του μερίδιο ευθύνης για το -6 από την κορυφή: «Πάντα φταίει πρώτος ο προπονητής, με την καλή έννοια. Ο προπονητής είναι ένας και οι παίκτες πολλοί, όπως και η διοίκηση και ο κόσμος. Η ομάδα είναι στο -6 και δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Χρειάζεται χρόνος, υπομονή και αντοχή. Δεν συνεχίσαμε από εκεί που μείναμε πέρσι. Αν κερδίσαμε όμως τα πρώτα παιχνίδια όλα σήμερα θα ήτανε μια χαρά και θα λέγαμε όλοι ότι πάμε για πρωτάθλημα».

Για την πειθαρχία στην ομάδα: «Η πειθαρχία έχε να κάνει με το πως την αντιλαμβάνεται ο καθένας. Σε κάποιες περιπτώσεις έδωσε άδεια σε κάποιους παίκτες να φύγουν από το λεωφορείο και να πάνε με την οικογένεια τους κάπου ή να βγούνε έξω. Αυτό έγινε και πέρσι σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά δεν έγινε θέμα ακουγόταν γιατί η ομάδα έπαιζε καλά. Είναι λογικό όμως να πιστεύετε τα πάντα. Εγώ διαφωνώ ότι αυτό είναι απειθαρχία».

Πριν το ντέρμπι με τον Απόλλωνα είπε πως αν έρθει ένα κακό αποτέλεσμα δεν πρέπει να είναι καταστροφικό. Μετά την ήττα νιώθει μεγαλύτερη πίεση; «Όταν είσαι προπονητής στην Ομόνοια, πάντα υπάρχει πίεση. Η πίεση παραμένει και δεν φεύγει. Και να κερδίζαμε θα υπήρχε πίεση. Η Ομόνοια είναι καταδικασμένη, με την καλή έννοια, να κυνηγά πάντα τον τίτλο»

- SOURCE : http://www.sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου