Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

«Ηλεκτροσόκ» για τη νέα διαδικασία η πρόταση Αναστασιάδη για την Αμμόχωστο

Λευκωσία: Η πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας για επιστροφή της Αμμοχώστου μπορεί να αποτελέσει το ηλεκτροσόκ που χρειάζεται η νέα διαδικασία, ώστε να έχει και προοπτικές επιτυχίας. Αυτό δήλωσε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, επισημαίνοντας ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης με σαφήνεια, ξεκάθαρο και πειστικό λόγο απευθύνθηκε στη διεθνή κοινότητα για τις προθέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς στο Κυπριακό.

«Οι καλόπιστοι αναγνώρισαν ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε μια ομιλία και είχε μια παρουσία στα Ηνωμένα Έθνη, ανάλογες ενός ηγέτη που αξίζει στο κυπριακό κράτος», δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε επίσης ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης εξήγησε και ξεκαθάρισε ότι η βάση της λύσης θα πρέπει να εδράζεται στις αρχές του διεθνούς δικαίου, του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε σχέση με τη συμφωνία Βενιζέλου – Νταβούτογλου για επαφές των διαπραγματευτών των δύο κοινοτήτων με Άγκυρα και Αθήνα, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι καμία ανησυχία δεν προκύπτει, καθότι εκπροσωπούν τις δύο αναγνωρισμένες από το Σύνταγμα κοινότητες στην Κύπρο και μόνον αυτές.

Με την επιστροφή του στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερώσει διεξοδικά την πολιτική ηγεσία, στο πλαίσιο του Εθνικού Συμβουλίου, για τις επαφές του στις ΗΠΑ.


- Source : http://www.philenews.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου