Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Πώς αποτιμούν τα κόμματα την ομιλία Αναστασιάδη

Λευκωσία: Διαφορετικές απόψεις διατυπώνουν τα κόμματα σε σχέση με την ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Πρόδρομος Προδρόμου δήλωσε ότι η ομιλία του Προέδρου, αλλά και η γενικότερη παρουσία του στη Νέα Υόρκη έδωσαν το στίγμα της αναβαθμισμένης παρουσίας της Κύπρου στην περιοχή.

Με βάση τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται, πρόσθεσε, θα πρέπει το Εθνικό Συμβούλιο να χαράξει νέα στρατηγική.

Το ΑΚΕΛ εκτιμά ότι θα μπορούσαν να λεχθούν περισσότερα για τις ευθύνες της Τουρκίας στην ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαϊδης σημείωσε ωστόσο ότι αυτό που έχει σημασία από δω και μπρος είναι να γίνουν οι σωστές κινήσεις λόγω της κινητικότητας που υπάρχει.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μάριος Καρογιάν δήλωσε ότι μπορεί η ομιλία του προέδρου Αναστασιάδη να μην ήταν καταγγελτική, ωστόσο, είπε, έδωσε το σωστό στίγμα και τα σωστά μηνύματα.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΔΕΚ, Δημήτρης Παπαδάκης δήλωσε ότι η ομιλία του προέδρου Αναστασιάδη κινήθηκε στα ρηχά και απουσίαζε ο καταγγελτικός λόγος.

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ, Μιχάλης Γιωργάλλας τόνισε ότι η πλευρά μας δεν έχει περιθώρια λάθους, ούτε την πολυτέλεια άλλης αποτυχίας.

Είπε ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι κινήσεις που φανερώνουν την καλή θέληση της πλευράς μας, χωρίς όμως να απαλλαγεί η Τουρκία από τις κατοχικές της ευθύνες.

Κάθε άλλο παρά ικανοποιητικές χαρακτήρισε τις εξελίξεις ο Γενικός Γραμματέας των Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης και διερωτήθηκε γιατί κάποιοι χαριεντίζονται κατά την έκφρασή του.

Ανησυχητικές χαρακτήρισε τις εξελίξεις ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας και προειδοποίησε ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες υποχωρήσεις από την πλευρά μας.


- SOURCE : http://www.philenews.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου