Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

ATP - Θύμα του Σόουζα ο Φερέρ

Μετά την παρθενική του συμμετοχή σε ημιτελική φάση ATP World Tour, την περασμένη εβδομάδα στην Αγία Πετρούπολη, ο υπερ-φορμαρισμένος Ζοάο Σόουζα προκρίθηκε στα ημιτελικά και του Malaysian Open μετά τη μεγάλη top10 νίκη που σημείωσε επί του Νο1 του ταμπλό στην Κουάλα Λουμπούρ, Νταβίντ Φερέρ!

Τη σπουδαιότερη νίκη της καριέρας του σημείωσε ο 24χρονος Πορτογάλος, Ζοάο Σόουζα ο οποίος πέτυχε τη νίκη της ημέρας την Παρασκευή για τα προημιτελικά του Malaysian Open.

Το Νο77 της παγκόσμιας κατάταξης (career high), πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση απέναντι σε έναν απ'τους πιο σταθερούς τενίστες στο top10 τα τελευταία χρόνια, τον Νταβίντ Φερέρ και με 6-2, 7-6(6) επί του Ισπανού, προκρίθηκε για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα σε ημιτελική φάση ATP World Tour διοργάνωσης.

Ο Σόουζα έσωσε τα πέντε από τα έξι break points του Φερέρ στο ματς (2/2 στο 1ο και 3/4 στο 2ο σετ) και όντας σούπερ αποτελεσματικός στις δικές του ευκαιρίες (3/3 breaks), έφτασε στη μεγάλη νίκη μετά από 1 ώρα και 39 λεπτά αγώνα!

Ειδικά στο εναρκτήριο σετ, ο Πορτογάλος ήταν εντυπωσιακός και κυριάρχησε απόλυτα του Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης, κόβωντας το δρόμο στον Φερέρ προς τον τίτλο στην Κουάλα Λουμπούρ και την εξασφάλιση της συμμετοχής του στο ATP World Tour Finals.

Στα ημιτελικά της Μαλαισίας, ο Σόουζα θα αντιμετωπίσει το Νο4 του ταμπλό, Γιούργκεν Μέλτζερ που φαίνεται να έχει βρει τον καλό του εαυτό, κερδίζοντας με6-3, 6-2 τον Φρεντερίκο Ντελμπόνις στον πρώτο προημιτελικό της Παρασκευής.

Ενδιάμεσα, ο Ζουλιέν Μπενετό αναδείχθηκε νικητής του γαλλικού εμφυλίου στην Κουάλα Λουμπούρ, επικρατώντας με 6-3, 6-3 του Αντριάν Μαναρινό και θα περιμένει το νικητή της αναμέτρησης Βαβρίνκα-Τουρσούνοφ για να μάθει τον αντίπαλό του στα ημιτελικά του Σαββάτου.

Παρασκευή 27/09: Προημιτελικά Malaysian Open
Sousa (Portugal) beat 1-Ferrer (Spain) 6-2 7-6(6)
5-Benneteau (France) beat Mannarino (France) 6-3 6-3
4-Melzer (Austria) beat Delbonis (Argentina) 6-3 6-2


Source : http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου