Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Το Κυπριακό στη συνάντηση Νταβούτογλου – Ρασμούσεν

Το Κυπριακό ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησε με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ ο Τούρκος ΥΠΕΞ στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, ο Αχμέτ Νταβούτογλου είχε αρκετές επαφές στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, μεταξύ των οποίων με τον κ. Ρασμούσεν.

Στο μεταξύ, η τουρκική Μιλλιέτ με τίτλο «Θεραπεία σοκ στην Κύπρο για την λύση» αναφέρεται στην ομιλία του Προέδρου Αναστασιάδη χθες στη Γενική Συνέλευση των ΗΕ και γράφει ότι ήταν ήπια και πως στη διάσκεψη Τύπου με την στρατηγική την οποία ονόμασε «θεραπεία σοκ» τόνισε την αποφασιστικότητά του να αναθερμάνει την διαδικασία λύσης.

Σε δημοσίευμα της Γκιουλσίν Χαρμάν γράφει ότι δημοσιογράφοι που εξειδικεύονται που παρακολουθούν το Κυπριακό στα ΗΕ και αρμόδιοι του διεθνούς οργανισμού σχολίασαν πως η ομιλία Αναστασιάδη είχε «μια εποικοδομητική ιδιότητα και έναν ήπιο τόνο που είχαμε χρόνια να δούμε».

Σημείωσε την αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι δεν θέλουμε διαπραγματεύσεις μόνο για τον διάλογο και την πρότασή του για τα Βαρώσια και την επισήμανσή του ότι «κουραστήκαμε περιμένοντας την ειρήνη».

Σε ερώτηση της Μιλλιέτ, αναφέρει το δημοσίευμα, τι περιμένει από την Τουρκία και την τ/κ κοινότητα έναντι της μεθόδου «θεραπείας σοκ», ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απάντησε ότι τα θέματα των διαπραγματεύσεων πρέπει να καθοριστούν από πριν με μια κοινή δήλωση.

Χθες το μεσημέρι, συνεχίζει το δημοσίευμα της Χαρμάν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Τούρκος ΥΠΕΞ κλήθηκε να σχολιάσει την ομιλία του Προέδρου Αναστασιάδη. Ο Αχμέτ Νταβούτογλου, προσθέτει, υπενθύμισε ότι ο Αναστασιάδης στήριξε το σχέδιο Ανάν, όμως – συνέχισε – Τούρκος ΥΠΕΞ - με το πρώτο του βήμα για τα Βαρώσια δεν προσέγγισε ζεστά την «θεραπεία σοκ».

Source : http://www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου