Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

WTA - Έκλεισε το Νο1 για το 2013

Mε τον καλύτερο τρόπο γιόρτασε τα 32α γενέθλιά της η Σερίνα Γουίλιαμς καθώς εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή της στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης του γυναικείου τένις για το 2013, τερματίζοντας έτσι για 3η φορά στην καριέρα της στο θρόνο της WTA, μετά το 2002 και το 2009!

Όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή των επαγγελματικών γυναικείων τουρνουά, η Σερίνα Γουίλιαμς θα κλείσει την τρέχουσα σεζόν στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης αφού η διαφορά που έχει κτίσει απ'τους διώκτες της, είναι τόσο μεγάλη που ακόμα κι αν δεν αγωνιστεί σε κανένα τουρνουά μέχρι το τέλος της χρονιάς, δεν κινδυνεύει η θέση της στη βαθμολογία.

Η 32χρονη, πλέον, Αμερικανίδα έχει κατακτήσει τα δύο από τα τέσσερα Grand Slams μέσα στη χρονιά (Roland Garros, US Open), φτάνοντας τα 17 Majors στην καριέρα της.

Δεν ήταν, όμως, μόνο η κυριαρχία της στα μεγάλα τουρνουά αφού η Γουίλιαμς τρέχει το εκπληκτικό ρεκόρ 67-4 για φέτος, έχοντας συνολικά 9 τίτλους μέσα στη σεζόν, έξι Premier-level τουρνουά (Brisbane, Miami, Charleston, Madrid, Rome, Toronto), ένα International-level στο Μπάσταντ (ο πρώτος International τίτλο της καριέρας της) και φυσικά τα δύο Majors σε Παρίσι και Νέα Υόρκη.

Η κορυφαία τενίστρια της εποχής μας, επέστρεψε στο Νο1 τον Φεβρουάριο του 2013 (αντικαθιστώντας τη Βικτόρια Αζαρένκα) και έγινε η γηραιότερη τενίστρια που ανεβαίνει στην κορυφή της κατάταξης, στην ιστορία του γυναικείου τένις.

Μέχρι τώρα στη χρονιά, έχει κερδίσει κάτι παραπάνω από 9εκ. δολάρια σε prize money που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ.

Μάλιστα, τα 3.6εκ. που κέρδισε στο US Open (2.6 το prize money και 1εκ. μπόνους απ'τα τουρνουά US Open Series) είναι το μεγαλύτερο που έχει δοθεί στην ιστορία.

"Η Σερίνα απέδειξε για πολλοστή φορά στην καριέρα της ότι είναι μια απίστευτη πρωταθλήτρια, τόσο μέσα όσο κι έξω απ'τα court. Αυτή τη χρονιά συνεχίζει να γράφει ιστορία και αποδεικνύει ότι είναι μια απ'τις σπουδαιότερες αθλήτριες όλων των εποχών" τόνισε η Στέισι Άλαστερ, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της WTA.

Η Γουίλιαμς είναι η 7η τενίστρια, απ'την εισαγωγή του συστήματος WTA Rankings το 1975, που ολοκληρώνει για τρίτη ή περισσότερες φορές, μια χρονιά στο Νο1.

Οι προηγούμενες έξι είναι οι: Στέφι Γκραφ (8 φορές), Μαρτίνα Ναβρατίλοβα (7 φορές), Κρις Έβερτ (5 φορές), Λίντσει Ντάβενπορτ (4 φορές), Ζιστίν Ενάν (3 φορές) και Μαρτίνα Χίνγκινς (3 φορές).

Η τελετή παράδοσης του τροπαίου για το year-end No1, θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του WTA Championships της Κωνσταντινούπολης 22-27 Οκτωβρίου.


Source : http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου