Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Συνάντηση με τον Φιλανδό ΥΠΕΞ είχε στη Νέα Υόρκη ο Έρογλου

Με τον Φιλανδό ΥΠΕΞ, Erkki Tuomioja, είχε συνάντηση στη Νέα Υόρκη ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, η συνάντηση έγινε στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Φιλανδίας και δεν ακολούθησαν δηλώσεις. Παρών στη συνάντηση ήταν ο «υπουργός εξωτερικών», Οζντίλ Ναμί και ο σύμβουλος του Τ/κ ηγέτη, Οσμάν Ερτούγ.

Στο μεταξύ, το CNN Türk μεταδίδει ότι σε ομιλία του στη δεξαμενή σκέψης Peace Island Institute (ΠΙΙ) στη Νέα Υόρκη, ο Ντερβίς Έρογλου υποστήριξε ότι πρέπει να τεθεί χρονικό όριο στις διαπραγματεύσεις.

Χαρακτήρισε θετικό βήμα τη συμφωνία Τουρκίας και Ελλάδας να αποδεχθούν αμοιβαίες επισκέψεις των συμβούλων των δύο ηγετών. «Στο θέμα των συνομιλητών πρέπει να υπάρχει ισότητα. Σε όποιο επίπεδο πραγματοποιήσει συνάντηση ο δικός μου εκπρόσωπος, πρέπει να γίνει συνάντηση στο ίδιο επίπεδο και για τον Ε/κ εκπρόσωπο. Ο καθένας πρέπει να συναντάται με τον ομόλογό του».

Στην ομιλία του ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι οι διαπραγματεύσεις δεν πρέπει να είναι ανοικτού τέλους, η διαδικασία δεν μπορεί να συνεχίζεται για χρόνια και πρέπει να τεθεί ένα χρονικό όριο. Η τ/κ πλευρά, πρόσθεσε, είναι αποφασισμένη να τελειώνει με το πρόβλημα, υποστηρίζοντας ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δημιουργεί εμπόδια στην έναρξη των συνομιλιών. Η ε/κ πλευρά είναι αυτή που πρέπει να αποδείξει την καλή της θέληση και να κάνει μια χειρονομία καλής θέλησης, σημείωσε.

Source : http://www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου