Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

«Προγευματίζωμεν»: 2100 μαθητές της Λεμεσού για δεύτερη χρονιά θα έχουν «σίγουρο» πρόγευμα - VIDEO

Μία σημαντική υποστήριξη στους μαθητές της Λεμεσού, θα προσφέρουν και φέτος η Carrefour Μαρινόπουλος, η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού και η Σχολική Εφορία, συνεχίζοντας την ενέργεια «Προγευματίζωμεν».

Οι 2100 άποροι μαθητές της επαρχίας Λεμεσού, θα λάβουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δωρεάν πρόγευμα, το οποίο προετοιμάζεται καθημερινά από τους εθελοντές της Ιεράς Μητρόπολης. Στο πρόγραμμα που ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 2013, έχουν ενταχθεί μέχρι στιγμής 90 σχολεία όλων των βαθμίδων της παιδείας, σε έξι δήμους της μείζονος Λεμεσού.

Το Carrefour , θα προσφέρει συνολικά 346.000 σάντουιτς και 346.000 μπουκαλάκια νερό για την φετινή χρονιά ,ενώ η Ιερά Μητρόπολη θα προσφέρει το χώρο και την επίβλεψη της διαδικασίας προετοιμασίας του προγεύματος. Η σχολική εφορία από την πλευρά της θα προσφέρει θα ειδικά αυτοκίνητα μεταφοράς του προγεύματος και το κόστος μεταφοράς θα το καταβάλει το Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού.

Σε ομιλία του κατά την παρουσιάση του προγράμματος «Προγευματίζωμεν», ο Υπουργός Παιδείας Κυριάκος Κενεβέζος, ανέφερε πως η παρουσία του στη σημερινή παρουσίαση του προγράμματος, υποδηλώνει την ευγνωμοσύνη του ίδιου και του Υπουργείου του προς όσους συμβάλλουν, με το δικό τους τρόπο, «προς την κατεύθυνση απάμβλυνσης μιας μεγάλης δύσκολης περιόδου που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες και τα παιδιά».

Ο Υπουργός Παιδείας ,εξέφρασε την ελπίδα, «όπως σύντομα ο τόπος διέλθει της οικονομικής κρίσης, και ευχήθηκε, όπως η κοινωνική ευθύνη που αναλαμβάνεται στη συγκεκριμένη περίπτωση, γίνει παράδειγμα και προς άλλες εταιρείες ή οργανισμούς, στους οποίους προσβλέπουμε να αναλάβουν παρόμοιες ενέργειες».

Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης δόθηκε από την εταιρεία Carrefour-Μαρινόπουλος, επιταγή ύψους 30,000 ευρώ, για την αγορά σχολικών ειδών από άπορους μαθητές, τα οποία μαζεύτηκαν από τις πωλήσεις των σχολικών ειδών.




Source : http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου