Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

ATP - Ντέρμπι στα ημιτελικά της Ταϊλάνδης

Mετά τη δύσκολη νίκη επί του Γιεν Σουν-Λου στα προημιτελικά του Thailan Open της Παρασκευής, ο Τόμας Μπέρντιχ σφράγισε το ντέρμπι στους "4" με τον Ζιλ Σιμόν, κόντρα στον οποίον έχει αρνητικό ρεκόρ 2-5 με τον φορμαρισμένο Γάλλο να ξεπερνάει επίσης δύσκολα το εμπόδιο του Ίγκορ Σίσλινγκ.

Τα δυνατά τους χρειάστηκαν να βάλουν Τόμας Μπέρντιχ και Ζιλ Σιμόν για να ξεπεράσουν τα εμπόδια στους προημιτελικούς της Παρασκευής και επιβεβαιώσουν το μεγάλο ραντεβού τους στα ημιτελικά της Ταϊλάνδης.

Ο Τσέχος, Νο1 του ταμπλό, δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα απέναντι στον Γιεν Σουν-Λου στο δεύτερο προημιτελικό της ημέρας και με 7-6(7), 6-4 επί του Ταϊβανέζου, έκλεισε θέση στους "4" καλύτερους της indoor διοργάνωσης.

Το Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης, είναι ο μοναδικός απ'τους 10 κορυφαίους της ATP που δεν έχει κατακτήσει κάποιον τίτλο μέσα στο 2013 και αυτό θα προσπαθήσει να κάνει αυτή την εβδομάδα στην Μπανγκόκ.

Ο 28χρονος άσος, προσπαθεί επίσης να εξασφαλίσει το συντομότερο δυνατό την πρόκρισή του στο ATP World Tour Finals του Λονδίνου, βρισκόμενος σε πλεονεκτική θέση.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Μπέρντιχ έβγαλε 20 άσους και πέτυχε δύο breaks στο σερβίς του Λου, φτάνοντας στη δύσκολη επικράτηση μετά από 1 ώρα και 50 λεπτά αγώνα.

Νωρίτερα, ο Ζιλ Σιμόν πέρασε επίσης δύσκολες στιγμές απέναντι στον Ιγκόρ Σίσλινγκ, με την κούραση να κάνει την εμφάνισή της στο σώμα του Γάλλου.

Το Νο4 του ταμπλό και Νο14 στον κόσμο, προέρχεται από τη θριαμβευτική πορεία στο τουρνουά της πατρίδας του στη Μετς, όπου την περασμένη Κυριακή κέρδισε τον κάτοχο του τίτλου, Τζο Βιλφρίντ Τσονγκά για να πανηγυρίσει το 11ο τρόπαιο της καριέρας του.

Ο Σιμόν, επικράτησε με 6-4, 5-7, 6-4 του Ιγκόρ Σίσλινγκ και θα χρησιμοποιήσει την υπερ του προϊστορία στις αναμετρήσεις με τον Μπέρντιχ προκειμένου να εξασφαλίσει για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα την παρουσία του σε τελικό ATP World Tour τουρνουά.

Έχοντας κερδίσει στα τρία τελευταία ραντεβού τους τον Τσέχο (όλα σε hard court), ο Σιμόν διανύει πολύ καλή αγωνιστική περίοδο και επιβεβαιώνει ότι το indoor είναι απ'τις αγαπημένες του επιφάνειες.

Στους δύο επόμενους προημιτελικούς θα αγωνιστούν οι Γκασκέ-Γιούσνι και Ράονιτς-Λόπεζ.

Παρασκευή 27/09: Προημιτελικά Thailand Open
1-Berdych (Czech Republic) beat Lu Yen-Hsun (Taiwan) 7-6(7) 6-4
4-Simon (France) beat Sijsling (Netherlands) 6-4 5-7 6-4


Source : http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου