Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Σκάνδαλο Cyta: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου και για κομματικά στελέχη

- Προέτρεπαν τον Λίλλη να κάνει εισφορά στο κόμμα για «να διευκολυνθεί»
- Πρόσωπο-κλειδί της προηγούμενης κυβέρνησης φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση
- Οι έρευνες περνάνε και στο πολιτικό παρασκήνιο

Τουλάχιστον πέντε ονόματα κομματικών στελεχών φαίνεται να εμπλέκει ο Νίκος Λίλλης στην υπόθεση του ακινήτου στη Δρομολαξιά. Επιπλέον, και σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt.com.cy, ο επιχειρηματίας κατονόμασε και 2 υψηλόβαθμα στελέχη συγκεκριμένου κόμματος, τα οποία σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, έλαβαν προσωπικά μίζες από την κομπίνα 25 εκατομμύριων ευρώ, που παίχτηκε στη Δρομολαξιά.

Στην κατάθεσή του Ν. Λίλλη, όπως δημοσιεύει το σημερινό φύλλο του «Φιλελεύθερου», αναφέρθηκε σειρά ονομάτων, κυρίως μεσαίων και χαμηλόβαθμών στελεχών του ΑΚΕΛ, από Λευκωσία και Λάρνακα, που τον προέτρεπαν να κάνει μια γενναιόδωρη προσφορά στο κόμμα ώστε να «διευκολυνθούν οι δουλειές του».

Στις ανακριτικές Αρχές δηλώθηκε ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα ζητούσαν από τον επιχειρηματία να κάνει εισφορές ή να ξεπληρώσει χρέη. Ανάμεσά τους, φέρεται να υπάρχει και πρόσωπο που κατείχε θέση-κλειδί στην προηγούμενη κυβέρνηση μέχρι το πέρας της θητείας της. Το συγκεκριμένο στέλεχος φαίνεται να είχε πει στον Λίλλη ότι εφόσον συμμετείχε κι εκείνος ως μέλος της εταιρείας του, θα βοηθούσε στην υπόθεση, καθότι «το κόμμα τον εμπιστευόταν».

Χωρίς να εξυπακούεται ότι προκύπτουν ποινικές ευθύνες για τα πρόσωπα στα οποία αναφέρθηκε ο Ν. Λίλλης, ωστόσο οι έρευνες πλέον επεκτείνονται και στο πολιτικό σκηνικό -ή παρασκήνιο- της Κύπρου.

Αν και στο Δικαστήριο το κόμμα που εμπλέκει ο Ν. Λίλλης δεν κατονομάστηκε, σε εξέλιξη αργότερα μες στην ημέρα, η Επαρχιακή Επιτροπή ΑΚΕΛ Λάρνακας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιβεβαίωσε ότι η αναφορά γίνεται στην ίδια και έδωσε τη δική της εκδοχή για τα όσα τέθηκαν υπόψη της Δικαιοσύνης.

Source : http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου