Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ATP: Ανώτερος ο Σταν

Ο Μάρκος Παγδατής δεν μπόρεσε να πάρει την εκδίκηση που έψαχνε και γνώρισε την 4η ήττα του σε ισάριθμες αναμετρήσεις κόντρα στον Στάνισλας Βαβρίνκα, με τον Ελβετό να παρουσιάζεται σταθερά δυνατός και να παίρνει την πρόκριση για την προημιτελική φάση του Malaysian Open με ελεγχόμενη straight sets νίκη.

Λίγες εβδομάδες μετά το συναρπαστικό και αμφίρροπο ραντεβού τους στο Flushin Meadows, στο πλαίσιο του 3ου γύρου στο Αμερικανικό Όπεν, Στάνισλας Βαβρίνκα και Μάρκος Παγδατής συναντήθηκαν και πάλι, όμως ο αγώνας τους δεν είχει τον ίδιο ενθουσιασμό.

Ο 28χρονος Ελβετός, Νο2 του ταμπλό στην Κουάλα Λουμπούρ, εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την αργοπορημένη εκκίνηση του Παγδατή και μετά από ένα εντυπωσιακό 1ο σετ, χρειάστηκε ένα break στο 2ο για να φτάσει στο ελεγχόμενο 6-1, 7-5 επί του Κύπριου, ξεκινώντας ιδανικά την προσπάθεια κατάκτησης του τίτλου στη Μαλαισία.

Προερχόμενος απ'την παρθενική του συμμετοχή σε ημιτελική φάση Grand Slam διοργάνωσης, όπου απέκλεισε μεταξύ άλλων και τον κάτοχο του τίτλου στη Νέα Υόρκη, Άντι Μάρει, ο Βαβρίνκα θέλει να συνεχίσει τα εντυπωσιακά του αποτελέσματα και στο Ασιατικό swing, επιλέγοντας το 250αρι τουρνουά της Κουάλα Λουμπούρ προκειμένου να φορμαριστεί ενόψει των πιο δυνατών σε Πεκίνο και Σανγκάη.

Το Νο10 της παγκόσμιας κατάταξης, στον πρώτο του αγώνα μετά τη συγκλονιστική ήττα στα ημιτελικά του US Open απ'τον Νόβακ Τζόκοβιτς, έπαιξε πολύ καλό τένις και ειδικά στο 2ο σετ όπου ανέβασε την απόδοσή του και ο Παγδατής, έδειξε την αξία του.

Στο πρώτο κομμάτι του αγώνα, ο Σταν δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα αφού στις δύο πρώτες ευκαιρίες για break και με τον Μάρκο Παγδατή εκτός αγώνα, πήρε γρήγορα προβάδισμα με 4-0 games και έφτασε με ευκολία στο 6-1 μέσα σε 22 λεπτά.

Στη συνέχεια, ο Παγδατής βελτίωσε σημαντικά αρκετά στοιχεία του παιχνιδιού του και ειδικά το σερβίς όμως και πάλι δεν βρήκε τρόπο να απειλήσει το σερβίς του αντιπάλου του.

Έτσι, με το τρίτο του break στο ματς, στο 11ο game (6-5) του 2ου σετ, ο Βαβρίνκα σφράγισε ουσιαστικά τη νίκη και θα περιμένει το νικητή του αγώνα Τουρσούνοφ-Καρένο Μπούστα για να μάθει τον αντίπαλό του στους "8".

Νωρίτερα, το Νο4 του ταμπλό, Γιούργκεν Μέλτζερ, επικράτησε με 7-5, 6-4 του Μίσχα Σβέρεφ στη μάχη των αριστερόχειρων και θα συναντήσει τον Αργεντινό, Ντελμπόνις στα προημιτελικά ενώ ο Ζοάο Σόουζα συνέχισε την εξαιρετική του πορεία στο τουρ τις τελευταίες εβδομάδες, επικρατώντας με 4-6, 7-5, 6-0 του Πάμπλο Κουέβας, Νο457 στον κόσμο, κλείνοντας το ραντεβού με το Νο1, Νταβίντ Φερέρ στους "8".

Πέμπτη 26/09: 2ος γύρος Malaysian Open
5-Benneteau (France) beat Andujar (Spain) 7-6(8) 6-2
Sousa (Portugal) beat Cuevas (Uruguay) 4-6 7-5 6-0
4-Melzer (Austria) beat Zverev (Germany) 7-5 6-4

Source: http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου