Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Κλέφτες χωρίς ιερό και όσιο

Ανέβηκαν στις δέκα οι διαρρήξεις οικιών αποθανόντων
Οι αδίστακτοι διαρρήκτες έκλεψαν την οικία του Φρίξου Κοκκινίδη, στην Αγλαντζιά, την ώρα που κήδευε τη γυναίκα του. Στη συνέχεια, διέρρηξαν τη διπλανή οικία της κόρης του

Ξανακτύπησε η οργανωμένη σπείρα, η οποία φέρεται να κλέβει τα σπίτια αποθανόντων, την ώρα της κηδείας τους, ανεβάζοντας, σύμφωνα με πληροφορίες της «Σ», τον αριθμό των υποθέσεων, που διερευνά τον τελευταίο χρόνο το ΤΑΕ Λευκωσίας, στις δέκα. Η «Σ» είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας δύο περιστατικά, με το πρώτο να είχε σημειωθεί την 1η Φεβρουαρίου, σε οικία στην Ακρόπολη. Οι αδίστακτοι διαρρήκτες φαίνεται να παρακολουθούν τις αγγελίες κηδειών, απ’ όπου εντοπίζουν τον επόμενο στόχο τους. Το νέο κτύπημα έγινε την περασμένη Δευτέρα σε δύο συγγενικές οικίες στην Αγλαντζιά, λίγο πριν από τις τέσσερις το απόγευμα.


Ο Φρίξος Κοκκινίδης, 77 ετών, βρισκόταν μαζί με συγγενικά του πρόσωπα σε κοιμητήριο της Αγλαντζιάς, όπου κήδευε τη σύζυγό του, Αστέρω, 66 ετών, που έχασε τη μάχη με τον καρκίνο. Κατά την επιστροφή του, ο κ. Κοκκινίδης παρατήρησε ότι το σπίτι του ήταν ανάστατο. «Βρήκαμε τα ρούχα και τα πράγματα πεταγμένα στο πάτωμα. Η πόρτα της κουζίνας είχε παραβιαστεί, πιθανότατα με λοστό, ενώ αργότερα διαπίστωσα ότι έλειπαν κοσμήματα αξίας περίπου 60 χιλιάδων ευρώ», ανέφερε χθες στη «Σ» ο Φρίκος Κοκκινίδης, ο οποίος υπηρέτησε την Αστυνομία για 37 χρόνια. «Είναι λυπηρό να υπάρχουν τέτοια καθάρματα που εκμεταλλεύονται κηδείες για να κλέβουν τα σπίτια του κόσμου», είπε με παράπονο ο κ. Κοκκινίδης. Ακολούθως, οι διαρρήκτες παραβίασαν και έκλεψαν την οικία της κόρης του κ. Φρίξου, Ρίτας, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα. «Διερωτόμαστε πόσο ανεύθυνος και άκαρδος μπορεί να είναι κάποιος, ώστε να εκμεταλλεύεται τον πόνο των συνανθρώπων του για να τους κλέψει», ανέφερε στην εφημερίδα μας η Ρίτα Κοκκινίδου.

«Δεν έδειξε ζήλο η Αστυνομία»
Παρότι πρώην αστυνομικός, ο Φρίξος Κοκκινίδης κατήγγειλε ολιγωρία της Αστυνομίας σε ό,τι αφορά τον εξιχνίαση της υπόθεσης. Όπως ανέφερε, μετά την υποβολή της καταγγελίας, έσπευσε μόλις ένας αστυνομικός, μετά από αρκετή ώρα, για να πάρει καταθέσεις. «Μου είπε ότι τυχόν δακτυλικά αποτυπώματα θα ληφθούν την επόμενη ημέρα, καθώς οι αρμόδιοι σχολάνουν μέχρι τις επτά το απόγευμα», ανέφερε ο κ. Κοκκινίδης, για να προσθέσει: «Ο τρόπος που ενεργούσε η Αστυνομία, μου έδειχνε ότι δεν έδειχναν ιδιαίτερο ζήλο για την υπόθεση, παρότι επρόκειτο για διάρρηξη δύο σπιτιών, με λεία πέραν των 60 χιλιάδων ευρώ».

Οι δυο παρόμοιες περιπτώσεις
Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Φεβρουαρίου άγνωστοι διέρρηξαν την οικία της αποθανούσας Ανδρομάχης Περατίτη, 88 ετών, στην Ακρόπολη, την ώρα που γινόταν η κηδεία της στο κοιμητήριο Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Όπως είχε δημοσιεύσει τότε η «Σ», η διάρρηξη πραγματοποιήθηκε μεταξύ των ωρών 03.00 με 05.00 μ.μ. Κατά την επιστροφή τους οι συγγενείς διαπίστωσαν, έκπληκτοι, πως το σπίτι της ηλικιωμένης ήταν ανάστατο. Η πόρτα της τραπεζαρίας είχε παραβιαστεί, ενώ κλάπηκαν χρυσαφικά της κ. Περατίτη, καθώς και χρηματικό ποσό από την τσάντα της οικιακής βοηθού. «Η υπόθεση εξετάζεται από την Αστυνομία. Υπήρξαν άλλες δύο με τρεις παρόμοιες περιπτώσεις. Οι διαρρήκτες φαίνεται να παρακολουθούν για μέρες τις οικίες, και μαθαίνουν την ώρα της κηδείας του ιδιοκτήτη, προτού δράσουν», είχε δηλώσει για το περιστατικό στην εφημερίδα μας ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης.

Κατά την επίσκεψή μας στο σπίτι της Ανδρομάχης Περατίτη συναντήσαμε τη θυγατέρα της, κ. Στέλλα Περατίτη, η οποία μας περιέγραψε με θλίψη τα όσα πέρασε η οικογένειά της. «Είναι απίστευτο αυτό που συνέβη. Δεν είναι τα χρυσαφικά, δεν είναι τα χρήματα. Απλώς δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχουν τέτοια άτομα στην κοινωνία μας. Δεν σέβονται ούτε τους νεκρούς. Πραγματικά τους λυπάμαι», ανέφερε με πόνο ψυχής η κ. Στέλλα.

Χρυσαφικά και ασημικά
ΜΙΑ εβδομάδα νωρίτερα, την 1η Φεβρουαρίου, οι διαρρήκτες έκλεψαν χρυσαφικά και ασημικά από σπίτι ιδιοκτησίας 95χρονου, αποθανόντος, και πάλι στην περιοχή Ακρόπολης. Συγγενικό πρόσωπο είχε αναφέρει τότε στην εφημερίδα μας ότι το πρωί της ίδιας ημέρας βρίσκονταν στο σπίτι μέλη και φίλοι της οικογένειας του 95χρονου, για τον τελευταίο αποχαιρετισμό. Κατά την επιστροφή τους από την κηδεία, οι συγγενείς διαπίστωσαν, έκπληκτοι, πως το σαλόνι και το υπνοδωμάτιο του σπιτιού ήταν άνω-κάτω και ότι έλειπαν αντικείμενα αξίας, ιδιοκτησίας του αποθανόντος.

Πηγή: http://www.sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου