Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ATP - Ο Ρότζερ μπορεί κι άλλο Grand Slam

Σχεδόν βέβαιος ότι ο Ρότζερ Φέντερερ μπορεί να κερδίσει κι άλλο Grand Slam τίτλο, εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο Πιτ Σάμπρας ο οποίος υπογράμμισε ότι ο κόσμος κάνει μεγάλο λάθος που ξεγράφει τον Ελβετό σταρ, πιστεύοντας ότι αυτό που λείπει αυτή τη στιγμή απ'τον Φέντερερ είναι η αυτοπεποίθηση.

Αποκλειστική συνέντευξη στο TheTennisSpace.com έδωσε ο Πιτ Σάμπρας, αναφερόμενος στο μέλλον του Ρότζερ Φέντερερ στο tour.

Ο 32χρονος Ελβετός, πραγματοποιεί τη χειρότερη σεζόν της καριέρας του την τελευταία 10ετια, από τότε που κέρδισε τον πρώτο του Grand Slam τίτλο τον Ιούλιο του 2003, έχοντας μόνο έναν τίτλο στην κατοχή του (Χάλε) και αρκετές οδυνηρές ήττες από τενίστες εκτός top50.

Παρά την κακή χρονιά του Φέντερερ και το γεγονός ότ οι προτεραιότητες του Ελβετού έχουν αλλάξει, ειδικά μετά την δημιουργία οικογένειας, ο Πιτ Σάμπρας πιστεύει ότι ο Ελβετός έχει ακόμη να δώσει πολλά στο τένις και εμφανίστηκε σχεδόν σίγουρος ότι μπορεί να προσθέσει τον 18ο Grand Slam τίτλο στην τροπαιοθήκη του.

"Φυσικά και πιστεύω ότι μπορεί. Ο κόσμος τον έχει ξεγράψει. Όμως αυτό που έχουν οι μεγάλοι παίκτες είναι αυτοπεποίθηση και μόλις επιστρέψει αυτή η αυτοπεποίθηση στν Ρότζερ και αρχίσει να παίζει και πάλι καλά, πιστεύω ότι μπορεί να κερδίσει ακόμη ένα Major. Τουλάχιστον θα είναι ανάμεσα στους διεκδικητές. Ίσως δεν είναι το μεγάλο φαβορί, όπως ήταν το 2005. Όμως, πιστεύω ότι εφόσον αρχίζει και πάλι καλά και μείνει υγιής, μπορεί να κερδίσει κι άλλο Grand Slam" τόνισε χαρακτηριστικά ο Πιτ Σάμπρας ο οποίος παρακολούθησε από κοντά τον θρίαμβο του Ρότζερ Φέντερερ το 2009 στο Wimbledon με το οποίο ξεπέρασε τα 14 Grand Slam του Pistol Pete.

Συνεχίζοντας στο ίδιο θέμα, ο Σάμπρας δεν έχει καθόλου ξεγραμμένο τον Φέντερερ και πιστεύει ότι είναι στο χέρι του Ελβετού να επιστρέψει και πάλι στο δρόμο των μεγάλων επιτυχιών.

Σε ερώτηση για το που οριοθετεί την συνταξιοδότηση του Φέντερερ, ο Σάμπρας είπε: "Δεν ξέρω τι έχει στο μυαλό του ο Ρότζερ. Ξέρω ότι ακόμα του αρέσει να παίζει και να ταξιδεύει. Εγώ δεν θα τον ξέγραφα. Ο Ρότζερ είναι πολύ σπουδαίος αθλητής για να τον ξεγράφουν. Χρειάζεται να βρει τη χαμένη του αυτοπεποίθηση και να επιστρέψει στις νίκες. Ίσως του πάρει ένα σετ ή ένα ολόκληρο τουρνουά για να βρει το παιχνίδι του. Δεν ξέρω ποιοι είναι οι στόχοι του Ρότζερ. Αυτό που ξέρω είναι ότι πρόκειται για έναν σπουδαίο πρωταθλητή. Είναι δικό του θέμα για το τι θέλει στη ζωή του και πόσο θέλει ακόμα να παίζει τένις"

Source : http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου