Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Επταήμερη κράτηση στον Ορέστη Βασιλείου – Ο Ιωνάς Νικολάου αποφασισμένος να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο

- Υπ. Δικαιοσύνης: Ποιος πολιτικός πόλεμος;
- Ι. Νικολάου: «θα τιμωρηθεί όποιος εμπλέκεται, όποιο αξίωμα κι αν έχει»
- Χοντραίνει το παιγνίδι γύρω από το πρωτοφανές σκάνδαλο με τις μίζες στη CYTA.
- 7ήμερη κράτηση του συντεχνιακού Ορέστη Βασιλείου διέταξε το επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας.

Την επταήμερη κράτηση του συντεχνιακού Ορέστη Βασιλείου διέταξε πριν από λίγα λεπτά το επαρχιακό δικαστήριο Λάρνακας, ενώπιον του οποίου βρέθηκαν χθες και οι άλλοι τρεις ύποπτοι για το σκάνδαλο με τις μίζες της CYTA στη Δρομολαξιά.

Η κράτηση και των τεσσάρων υπόπτων λήγει την ερχόμενη Πέμπτη, οπότε και αναμένεται η επόμενη κίνηση της Αστυνομίας, που ανάλογα με τον φόρτο εργασίας που θα ολοκληρώσει, θα ζητήσει ανανέωση του διατάγματος κράτησής τους ή θα προχωρήσει σε καταχώρηση της υπόθεσης ενώπιον δικαστηρίου προκειμένου να αρχίσει η δίκη.

Θυμίζουμε ότι ο Ορέστης Βασιλείου έφυγε από την Κύπρο την ημέρα που η Αστυνομία εξέδωσε εναντίον του ένταλμα σύλληψης, επέστρεψε ωστόσο στις 9.30 το πρωί από την Αθήνα και συνελήφθη στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Οι ανακριτές συνοδεύουν αυτή τη στιγμή τον 4ο ύποπτο στα γραφεία του ΤΑΕ Αρχηγείου όπου θα ακολουθήσει ανάκριση και προσπάθεια λήψης κατάθεσης αναφορικά με τα όσα εκτυλίχθηκαν πριν και μετά την παράνομη αγοραπωλησία του ακινήτου στη Δρομολαξιά, επιχειρώντας να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης.

Στο μεταξύ, η λίστα εμπλεκομένων μεγαλώνει, ενώ οι αποκαλύψεις του NewsIt.com.cy για υψηλόβαθμα πολιτικά στελέχη που φέρονται, σύμφωνα πάντα με την κατάθεση Λίλλη, να εμπλέκονται στο σκάνδαλο, έχουν προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων στον πολιτικό κόσμο.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης Ιωνάς Νικολάου, σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με την ΚΟΠ και τον Σύνδεσμο Διαιτητών, ανέφερε ότι δεν υφίσταται κανένα θέμα πολιτικού πολέμου και ξεκαθάρισε ότι θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης όλοι όσοι εναντίον των οποίων θα προκύψουν στοιχεία και μαρτυρίες για ενδεχόμενα ποινικά αδικήματα που διαπράχθηκαν κατά την αγοραπωλησία του ακινήτου στη Δρομολαξιά.

«Όποιος διαπράττει κάποιο αδίκημα πρέπει να γνωρίζει εκ των προτέρων ότι θα αντιμετωπίσει τον νόμο και τα δικαστήρια και την τιμωρία, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι πολιτικό πρόσωπο», επισήμανε ο κ. Νικολάου και πρόσθεσε: «Συνεπώς ως κυβέρνηση δεν κάνουμε κανένα πολιτικό πόλεμο με κανέναν, εκείνο που επιδιώκουμε είναι να εφαρμόσουμε τους νόμους εκεί που διαπιστώνουμε να υπάρχουν αδικήματα. Σίγουρα εκείνοι οι οποίοι είναι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν. Όσο ψηλά και αν βρίσκονται, όπου και αν ανήκουν και όποια αξιώματα και αν κατέχουν. Η πολιτεία δεν πρόκειται να ανεχθεί πλέον φαινόμενα ατιμωρησίας. Όσοι διαπράττουν αδικήματα, θα άγονται ενώπιον δικαστηρίων και αυτά θα αποφασίζουν για την ενοχή ή την αθωότητά τους, επιβάλλοντας και ποινές».

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης ξεκαθάρισε ότι η Αστυνομία δεν πρόκειται να κυνηγήσει μόνο εκείνους που φέρονται να λάμβαναν τις μίζες, αλλά και όσους με τις πράξεις τους διευκόλυναν το σκάνδαλο, παρέχοντας στην ουσία υπηρεσίες συνεργού στη διάπραξη κακουργήματος.

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση της ατιμωρησίας. Πρέπει ουσιαστικά να σταλεί το μήνυμα σε όλους ότι υπάρχει κράτος, υπάρχουν νόμοι και δίκαιο και αυτό θα εφαρμοστεί, και αυτοί που διαπράττουν αδικήματα θα τιμωρούνται, οποιασδήποτε μορφής και αν είναι, ειδικότερα όταν μάλιστα αυτοί φαίνεται να έχουν είτε καταχραστεί τη θέση την οποία κατείχαν, είτε έχουν γίνει μέρος ή συμμετείχαν σε πράξεις διαφθοράς», τόνισε ο Ιωνάς Νικολάου.
Ερωτηθείς για τις αποκαλύψεις γύρω από τη φερόμενη εμπλοκή πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο και τα σενάρια που κάνουν λόγο ακόμη και για σύλληψή τους, ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι «δεν υφίσταται θέμα πολιτικής εξόντωσης του οποιουδήποτε» και απέρριψε τα περί πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο και άλλων συλλήψεων, ο Υπουργός Δικαιοσύνης διαβεβαίωσε ότι σε περίπτωση που προκύψουν στοιχεία που να τις επιβάλλουν, αυτές θα εκτελεστούν ανεξαρτήτως ποιον αφορούν, ενώ για τα σενάρια ενδεχόμενης εμπλοκής Βουλευτών (το NewsIt.com.cy δεν έχει σε αυτό το στάδιο τέτοια πληροφόρηση), ο Υπουργός απάντησε μιλώντας θεωρητικά και ξεκαθάρισε ότι «υπάρχει στο Σύνταγμα πρόνοια, η οποία καθορίζει ότι εάν σε περίπτωση κάποιος Βουλευτής αντιμετωπίσει κάποιου είδους αδικήματα, μπορεί να αποταθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο για να ληφθεί άδεια άρσης της βουλευτικής ασυλίας. Αντιθέτως θα έλεγα ότι όλα αυτά μπορεί και να σπιλώνουν κάποιους οι οποίοι στο τέλος μπορεί να είναι και αθώοι και κακώς να εμπλέκονται τα ονόματά τους σε κάποιες υποθέσεις».

Πηγή: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου