Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Ν. Αναστασιάδης: Δεν μπορούμε να αντέξουμε άλλη αποτυχία στο Κυπριακό

«Προτεραιότητά μας η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του ΓΓ του ΟΗΕ, στο πλαίσιο της αποστολής των καλών του υπηρεσιών, που στοχεύουν σε δίκαιη, βιώσιμη και αμοιβαίως αποδεκτή διευθέτηση του Κυπριακού Προβλήματος, βασισμένη στις σχετικές αποφάσεις του Σ.Α. και στις αρχές πάνω στις οποίες λειτουργεί η Ε.Ε.», ξεκαθάρισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης χθες βράδυ από τη Νέα Υόρκη

Στο πλαίσιο του επίσημου δείπνου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής, όπου τιμήθηκαν το ζεύγος των φιλανθρώπων Μαίρης και Μιχαήλ Τζαχάρη κι ο Κύπριος επιχειρηματίας Γιώργος Δαυίδ, ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε στο Κυπριακό σχολιάζοντας: «Η διευθέτηση πρέπει να εξυπηρετεί πάνω απ’ όλα τα νόμιμα συμφέροντα και να είναι προς όφελος του λαού της Κύπρου ως σύνολο κι όχι για όποια τρίτη χώρα».

Κατόπιν υπογράμμισε τη σημασία της κατάλληλης και ενδελεχούς προετοιμασίας, ώστε να διασφαλιστεί πως οι εμπλεκόμενοι στη διαδικασία συμμερίζονται ανεπιφύλακτα κι από κοινού τους προαναφερθέντες στόχους κι ότι οι διαπραγματεύσεις θα καρποφορήσουν. «Δεν μπορούμε να αντέξουμε άλλη αποτυχία», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος και στην οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε πως παρά τις οικονομικές δυσκολίες, η Κύπρος στο σύνολό της εργάζεται ακούραστα στην κατεύθυνση της τόσο αναγκαίας αναδιάρθρωσης της οικονομίας της, αν και «ατυχώς», όπως παρατήρησε, οι επίπονες επιπτώσεις επιδρούν στους πλέον ευάλωτους».

Να σημειωθεί πως στην ίδια εκδήλωση παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμός και ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και ΥΠΕΞ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος μεταξύ άλλων επανέλαβε την πάγια θέση της ελληνικής πλευράς πως «το Κυπριακό παραμένει πάντα το πρώτο μας εθνικό θέμα».

Source : http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου