Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Σ. Μυλωνάς: ''Ναι, η Ομόνοια κινδυνεύει''

Διάσκεψη τύπου παραχώρησε η διοίκηση της Ομόνοιας, δίνοντας λεπτομέρειες για τον τηλεμαραθώνιο που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή και θα περιλαμβάνει και την τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα με την ΑΕΛ στο ΓΣΠ. Παρόντες στο πάνελ ήταν ο πρόεδρος Στέλιος Μυλωνάς, ο Νίκος Χαραλάμπους, ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου και ο Ράινερ Ράουφμαν.

Στέλιος Μυλωνάς: «Το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια για να βρεθούν τα λεφτά για τα κριτήρια. Έγιναν και άλλες προσπάθειες όπως το Gala, η εκδήλωση στη Πύλη Αμμοχώστου και το ενεργειακό ποτό. Από τα 1,2 που χρειαζόμαστε, υπολείπονται ακόμη 700,000 ευρώ. Η Ομόνοια χρειάζεται την βοήθεια του κόσμου για να επιβιώσει. Κάθε φορά που περνάμε τα κριτήρια μειώνεται και το χρέος μας. Οι τηλεμαραθώνιος θα μεταδοθεί σε ανοικτή ζώνη από την Πριμετελ. Θα ξεκινήσει στις 14.00 και θα σταματήσει για την προβολή του αγώνα. Μετά θα συνεχίσει στις 22.00 και θα ολοκληρωθεί στις 23.30. Θα είναι μια πρωτοποριακή παραγωγή με πολύ πλούσιο περιεχόμενο με πολλά θέματα, φιλοξενούμενους, καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Θα υπάρχει τηλεφωνικός αριθμός που θα καλεί ο κόσμος και θα κάνει την εισφορά του. Θα υπάρχει και η εκδήλωση στο Ηλίας Πούλος την ώρα του αγώνα με εισφορές. Θα γίνει και ραδιομαραθώνιος. Έχουμε θετική ανταπόκριση από παγκύπριους ραδιοσταθμούς.

Ποιος είναι ο οικονομικός στόχος; «Με όλες τις ενέργειες που θα κάνουμε ευελπιστούμε ότι θα καταφέρουμε να φθάσουμε το αναγκαίο ποσό. Η Ομόνοια ναι κινδυνεύει να μην περάσει τα κριτήρια και να χάσει 6 βαθμούς. Αυτή την στιγμή το χρέος είναι στα 14,5 εκ. Τώρα τα άμεσα είναι 1,2 εκατομμύρια. Εννοείται ότι δεν περιμένουμε μόνο από τον κόσμο. Και προχωρούμε και σε άλλες ενέργειες. Θα βγει στην αγορά το εμφιαλωμένο νερό, μέχρι τον Δεκέμβριο θα βγει και ο έτοιμος καφές. Προσπαθούμε όσο μπορούμε να βοηθήσουμε. Το ποσό θα ήταν λιγότερο αν δεν είχαμε και τα κεκλεισμένων...

Για την πίεση που δέχεται για να παραμείνει στην προεδρία: «Είναι αλήθεια. Τα 13 από τα 15 μέλη μου έχουν πει ότι με στηρίζουν και θέλουν να συνεχίσουν. Μου το είπε και ο Νίκος Χαραλάμπους. Όμως εγώ θεωρώ ότι είναι σωστότερη η απόφαση να μην συνεχίσω.

Όλη η ομιλία του κ. Μυλωνά στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας www.omonoia.com.cy

Νίκος Χαραλάμπους: «Σκοπεύω να διεκδικήσω την προεδρία. Στα δύσκολα πρέπει να βοηθήσουμε. Όμως δεν είμαι εγώ που μπορώ να σηκώσω μόνος μου το υπερωκεάνιο που λέγεται Ομόνοια. Ακόμα και σαν στρατιώτης. Ακόμα και σε άλλη υποψηφιότητα. Είμαστε σε μια κατάσταση που δεν βρεθήκαμε ποτέ προηγουμένως. Να διασύρεται σε εισαγωγικά το όνομα της ομάδας μέσα σε διάφορους κύκλους.

Για την χθεσινή συνεδρία και τα μέτρα.: Όποια ανακοίνωση και να βγάζαμε ο καθένας την ερμηνεύει όπως θέλει. Εμείς στηρίζουμε την ομάδα. Δεν είναι θέμα προπονητή ή παικτών. Στο ποδόσφαιρο το σημαντικό είναι το αποτέλεσμα και η απόδοση.

Δεν πέφτει βάρος και πίεση στον προπονητή με τα όσα έγιναν: «Όταν βλέπεις την ομάδα να παίζει τότε ο κόσμος ικανοποιείται. Εγώ θέλω να είμαι νικητής. Αυτή η ομάδα πρέπει και θέλει να κερδίζει. Έχουμε προβλήματα, αλλά το θέμα είναι η προσπάθεια και η θέληση.

Ραίνερ Ράουφμαν: Μέσω της απόδοσης έρχεται και το αποτέλεσμα. Και όταν η Ομόνοια έχει καλή απόδοση τότε δεν υπάρχει ομάδα στην Κύπρο που μπορεί να την κερδίσει. Ευχαριστούμε την Πριμετελ για την βοήθεια και παρότι δεν χρειάζεται να καλέσω τον κόσμο, είμαι σίγουρος ότι θα βρεθούν δίπλα μας.

Source : www.sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου