Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Τη συμφωνία Βενιζέλου – Νταβούτογλου συζήτησαν Γκιουλ - Έρογλου

Με τον τίτλο «Πλήρης ομοφωνία», η τ/κ εφημερίδα «Κίπρις» φιλοξενεί δηλώσεις του συμβούλου του Ντερβίς Έρογλου, Οσμάν Ερτούγ για τη συνάντηση του Τ/κ ηγέτη με τον Τούρκο Πρόεδρο, Αμπντουλάχ Γκιουλ στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η συνάντηση διήρκησε 45 λεπτά και όπως είπε ο Ερτούγ αντάλλαξαν απόψεις στο θέμα των διαπραγματεύσεων που αναμένεται να επαναρχίσουν τον ερχόμενο μήνα και συζήτησαν πώς οι «αντιπροσωπείες» του ψευδοκράτους στο εξωτερικό μπορούν να ενισχυθούν.

Συζήτησαν, επίσης, πρόσθεσε, τις αμοιβαίες επισκέψεις των ειδικών αντιπροσώπων της τ/κ και της ε/κ πλευράς αντίστοιχα σε Αθήνα και Άγκυρα, λέγοντας ότι οι εξελίξεις σε αυτό το θέμα επιβεβαιώνουν ότι «είναι ένα σημάδι της πλήρους ισότητας που υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών».
Γκιουλ και Έρογλου συζήτησαν επίσης την επιστολή που απέστειλε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στον ΓΓ του ΟΗΕ. «Αυτή η επιστολή αντικρίσθηκε αρνητικά από διπλωματικούς κύκλους εδώ. Περιλαμβάνει προϋποθέσεις και στοιχεία τα οποία έρχονται σε αντίθεση με τις παραμέτρους των Ηνωμένων Εθνών».

Ερωτηθείς εάν η θέση της τουρκικής πλευράς στο θέμα της κατεχόμενης περιφραγμένης πόλης των Βαρωσίων επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Ερτούγ απάντησε ότι «δεν υπάρχει καμία ανάγκη να επιβεβαιωθεί. Δεν έχει αλλάξει κάτι σε αυτό το θέμα».

Όπως επίσης αναφέρεται, ο Ντερβίς Έρογλου θα δώσει συνέντευξη Τύπου το Σάββατο μετά τη συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ. Η τ/κ αντιπροσωπεία αναμένεται να επιστρέψει στο νησί την Κυριακή, ενώ λέγεται ότι ο Τ/κ ηγέτης θα επιστρέψει αργότερα.

Source : http://www.kathimerini.com.cy



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου