Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Άντρος Κυπριανού: «Έχει τρωθεί το ηθικό ανάστημα του ΑΚΕΛ»

Ο κ. Κυπριανού, ο οποίος ήταν φιλοξενούμενος στην εκπομπή του MEGA, «Ενημέρωση Τώρα», ανέφερε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

«Στην υπόθεση έχουν δημιουργηθεί πολλές σκιές οι οποίες πρέπει να διερευνηθούν. Εγώ δεν βιάζομαι ούτε να καταδικάσω κανένα, ούτε να αθωώσω κανένα. Πρέπει να διερευνηθούν τα πάντα και να φανεί η αλήθεια. Θεωρώ ότι με αυτά που γίνονται ζημιώνει η πολιτική ζωή του τόπου. Απογοητεύεται ο κόσμος. Με την τιμωρία των ενόχων δεν τελειώνει η υποχρέωση μας ως πολιτεία. Πρέπει να πάρουμε θεσμικές αποφάσεις που εξασφαλίζουν ότι δεν πρόκειται να επαναληφθούν τέτοιες περιπτώσεις.

Ο γραμματέας του ΑΚΕΛ στη Λάρνακα με ενημέρωσε για το ότι έχει συμβεί. Ο κ. Λίλλης είχε δεσμευτεί όταν αναλάβει την προεδρία της ΑΛΚΗΣ ότι θα εξοφλούσε κάποιες υποχρεώσεις του σωματείου. Έγιναν κάποια δάνεια από τα στελέχη του ΑΚΕΛ τα οποία είχαν δοθεί στην ΑΛΚΗ 234 χιλιάδες και ο κ. Λίλλης αυτά τα λεφτά τα έδωσε στο ΑΚΕΛ για να εξοφληθούν τα δάνεια των συγκεκριμένων στελεχών.

Το ΑΚΕΛ Λάρνακας έχει ανοίξει τα χαρτιά του και έχει δώσει όλα τα στοιχεία στην αστυνομία γίνεται η διερεύνηση και πολύ σύντομα θα ξέρουμε εάν υπάρχει κάτι το επιλήψιμο ή όχι».

Συνεχίζοντας ο Άντρος Κυπριανού ανέφερε:

«Θεωρώ ότι το ΑΚΕΛ θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικό. Αν υπήρχε κάτι για το οποίο ξεχωρίζαμε είναι το ηθικό ανάστημα το οποίο διαθέταμε και δεν έχω καμία δυσκολία να παραδεχτώ ότι με όλα αυτά τα ζητήματα που βγαίνουν στην επιφάνεια έχει τρωθεί το ηθικό ανάστημα του ΑΚΕΛ. Έχουμε υποχρέωση εμείς τα στελέχη να το ανεβάσουμε εκεί που ήταν προηγουμένως.

Δεν μπορεί το ΑΚΕΛ να έχει σχέσεις, συνεργασίες που θα ρίχνουν σκιές πάνω του. Για μένα είναι ξεκάθαρο και πρέπει αυτά τα ζητήματα να τα ξεκαθαρίσουμε για ακόμα μια φορά. Όλα όσα λέγονται θα διερευνηθούν από την επιτροπή ελέγχου του ΑΚΕΛ».

Source : http://www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου