Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Ανόρθωση: Ποια τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα

Ο βαθμός δυσκολίας για την Ανόρθωση στο ντέρμπι του Τσιρείου με την ΑΕΛ είναι αναμφισβήτητα μεγάλος.

Έχει να αντιμετωπίσει μια ομάδα που παίζοντας στην έδρα της θα κτυπήσει... ρέστα θέλοντας να καλύψει το χαμένο έδαφος αφού στις τελευταίες αγωνιστικές είχε απώλειες. Μια ομάδα ικανή να παίξει εξαιρετικό ποδόσφαιρο με βεβαίως και τις αδυναμίες της όπως κάθε ομάδα. Βλέποντας την με τον Ερμή στο προηγούμενο της παιχνίδι την χωρίσαμε σε δύο ημίχρονα.

Στο πρώτο ήταν εξαιρετική σε οργάνωση και πλουραλισμό και με μια αύρα για τη νίκη. Θα μπορούσε να το τέλειωνε από εκείνο το διάστημα. Το ότι δεν το τελείωσε ήταν φανερό ότι στο δεύτερο την κυριάρχησε το άγχος και η ανασφάλεια μιας νέας πιθανής απώλειας βαθμών και την έπαθε στο τέλος. Δηλαδή η απόδοση της είχε μεγάλη διαφορά στα δύο ημίχρονα και δεν γνωρίζουμε αν αυτό οφείλεται και σε κάτι άλλο.

Η Ανόρθωση είναι ομάδα ικανή να κτυπήσει το ματς και δεν το αμφιβάλλουμε. Όμως κακά τα ψέματα θα πρέπει να μην παρουσιαστεί όπως με την Ένωση στην αμυντική της διάταξη και στην αμυντική της λειτουργία. Πιστεύουμε ότι στη μεσαία γραμμή θα παιχθούν πολλά όπου η ΑΕΛ με Νικολάου, Σακέτι και Μπεμπέ έχει πολύ καλή λειτουργία και το κέντρο της Ανόρθωσης εκεί θα πρέπει να δουλέψει πιο καλά και αμυντικά και δημιουργικά.

Ο Ζόρζε Κόστα το πιο πιθανό να πάει με την τακτική των αντεπιθέσεων στηριζόμενος στα άκρα του και στον Γκριγκαλασβίλι από τον άξονα αλλά δεν γνωρίζουμε αν αυτό του βγει. Και η ΑΕΛ δεν εμπνέει ασφάλεια στο κέντρο της άμυνας και θα μπορούσε ο προπονητής της Ανόρθωσης να ρίξει εκεί βάρος, δηλαδή στο αντίπαλο κουτί. Έχουμε την εντύπωση ότι η ΑΕΛ «γεμίζει» το γήπεδο παραπάνω με την κατοχή μπάλας και τις επιθέσεις από τα δύο άκρα της άμυνας έχοντας δύο εξαιρετικούς πλάγιους.

Αν η Ανόρθωση παίξει με μια ενδεχόμενη τακτική αιφνιδιασμού τότε για να ελπίζει στο τρίποντο θα πρέπει ασφαλώς και να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που θα φτιάξει όχι σε ότι συνέβηκε με το ΑΠΟΕΛ. Οπότε φθάνουμε στο συμπέρασμα ότι αν η ΑΕΛ παρουσιαστεί όπως με τον Ερμή στο πρώτο μέρος τότε θα είναι αυτή που θα έχει την περισσότερη κατοχή μπάλας και αν η Ανόρθωση κρατήσει στην άμυνα και πιέσει στο κέντρο τότε θα μπορέσει να κάνει την ζημιά με τον Κόστα να περιμένει πολλά σε αυτό τον τομέα από τον Φοφανά, τον Γκριγκαλασβίλι και τον Κολαούτι αλλά και τον παίκτη που θα παίξει σε ένα από τα δύο άκρα. Όλα αυτά βεβαίως είναι υποθετικά και πως εμείς βλέπουμε το ματς ότι θα παιχθεί βάσει την εικόνα των δύο ομάδων, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που τις διέπουν και τις χαρακτηρίζουν.

- Source : http://www.tothemaonline.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου