Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Τα βιογραφικά των νέων μελών του Συνεργατισμού

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη,7 Νοεμβρίου 2013, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Συνεργατικής Πιστωτικής Εταιρείας Καιμακλίου στη Λευκωσία, η Ειδική Γενική Συνέλευση των μελών της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας.

Τα μέλη της Τράπεζας επικύρωσαν το διορισμό των νέων μελών της Επιτροπείας της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας που διορίστηκαν από τον Υπουργό Οικονομικών, σύμφωνα με το σχετικό Διάταγμα της 4ης Οκτωβρίου 2013 το οποίο εκδόθηκε δυνάμει του άρθρου 14 των περί της Αναδιάρθρωσης Χρηματοοικονομικών Οργανισμών Νόμων του 2011 έως του 2013.

Τα νέα μέλη της Επιτροπείας είναι:
Μη Εκτελεστικά Μέλη

Δημήτρης Θεοδότου BSc, MSc
Είναι κάτοχος πτυχίου Διοίκησης Επιχειρήσεων και Συστημάτων Διοίκησης από το πανεπιστήμιο City του Λονδίνου και κάτοχος μεταπτυχιακού στο marketing Management από το πανεπιστήμιο Aston της Αγγλίας. Είναι Γενικός Διευθυντής του ΣΟΠΑΖ Λτδ.

Γιώργος Χατζηνικόλα BSc, MS,BS,PhD
Είναι κάτοχος πτυχίου, μεταπτυχιακού και διδακτορικού από το πανεπιστήμιο Southern California των ΗΠΑ. Είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Μη Εκτελεστικά Ανεξάρτητα Μέλη
Κίττος Γεώργιος
Φοίτησε στην Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης. Είναι μέλος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου και του Συνδέσμου Πτυχιούχων Εγκεκριμένων Λογιστών-Ελεγκτών Κύπρου.
Κατέχει Πιστοποιητικό Άσκησης του Λογιστικού και Ελεγκτικού Επαγγέλματος από τον ΣΕΛΚ και είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ελεγκτικής Εταιρείας KPST AUDITORS LTD.
Λάμπρος Πιερή – Νομικός
Είναι κάτοχος πτυχίου νομικής από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Διατηρεί δικηγορικό γραφείο.

Πανίκος Πούρος
Ο κ. Πούρος σπούδασε οικονομικά στο London School of Economics (B.Sc honours) και στο University of Aberdeen (M.Sc) του Ηνωμένου Βασιλείου. Έχει επίσης Πιστοποιητικά από το International Monetary Fund (IMF ) Institute -Ουάσινγκτον στο θέμα Financial Programming and Policy και από το European Institute of Public Administration ( EIPA)- Μάαστριχτ Ολλανδίας στο θέμα European Policies and the EU-Cyprus Relations .
Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του Γραφείου Προγραμματισμού, του Υπουργείου Εξωτερικών (Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκής Ένωσης), και του Υπουργείου Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος (1996-2009) και ήταν υπεύθυνος για την ετοιμασία των Στρατηγικών Σχεδίων Ανάπτυξης της Κύπρου 1999-2003 και 2004-2006.

Έχει υπηρετήσει ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας, του Οργανισμού Γεωργικής Ασφάλισης και της Επιτροπής για τη διαμόρφωση Στρατηγικής Καινοτομίας και Έρευνας στη Κύπρο. Έχει επίσης διατελέσει Εθνικός Συντονιστής της προενταξιακής και μετενταξιακής χρηματοδότησης της Κύπρου από τα Διαρθρωτικά και άλλα Ταμεία της ΕΕ, καθώς και μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (Κύπρου), της Κυπριακής Τράπεζας Αναπτύξεως και της Τράπεζας Κύπρου το 2013, της Μονάδας Οικονομικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Κύπρου, της Συμβουλευτικής Οικονομικής Επιτροπής προς το Πρόεδρο της Δημοκρατίας, της Διαπραγματευτικής Ομάδας της Κύπρου στις Ενταξιακές Διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και αναπληρωτής του Διαπραγματευτή Προέδρου Βασιλείου, της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής, του Πολεοδομικού Συμβουλίου και της Διαχειριστικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου και άλλων Συμβουλίων και Επιτροπών.
Ο κ. Πούρος συμμετείχε σε δεκάδες Ευρωπαϊκά Συμβούλια Υπουργών της ΕΕ, στη θέση Υπουργών Οικονομικών και Υπουργών Γεωργίας, Αλιείας και Περιβάλλοντος.

Γιώργος Στροβολίδης BSc, FCA
Είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών και επαγγελματικού τίτλου από το Institute of Chartered Accountants in England and Whales. Είναι μέλος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου. Διατηρεί ελεγκτικό, λογιστικό, φορολογικό και συμβουλευτικό γραφείο.

Aθανάσιος Σταύρου ΒSc-PDip
Είναι Σύμβουλος Επενδύσεων και εξειδικεύεται σε ταμεία και εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων, σε επενδύσεις ειδικών περιπτώσεων και σε ενεργή διαχείριση κεφαλαίων. Πρόσφατα υπήρξε σύμβουλος της Glencore για χρηματοοικονομικές επενδύσεις και σε ομάδα που εξέτασε επενδύσεις στην Κύπρο κυρίως σε ενεργειακές υποδομές.
Ο κ. Σταύρου έχει 15 χρόνια πείρα στις διεθνείς χρηματαγορές. Επίσης, πρόσφατα υπήρξε Ανώτερος Διαχειριστής Χαρτοφυλακίου στο ιδιωτικό ταμείο Asteri Capital Ltd της Glencore Uk Ltd (τώρα στο FTSE 100). Προηγούμενα ασχολήθηκε στη διαχείριση και διαπραγμάτευση αξιών πιστωτικού κινδύνου στην Dresdner Bank και DZ Bank ως επίσης στο τμήμα στρατηγικών προϊόντων πελατών της Merrill Lynch.
Είναι κάτοχος πτυχίου Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Boston University των ΗΠΑ και Mεταπτυχιακού στη Διεύθυνση Επιχειρήσεων με εξειδίκευση στα Χρηματοοικονομικά, Στατιστική και Μακροοικονομικά από το University of Chicago των ΗΠΑ.

Νικόλας Χατζηγιάννης- BSc,MSc
Είναι κάτοχος πτυχίου Quantity Surveying από το πανεπιστήμιο Reading της Αγγλίας και μεταπτυχιακού στον τομέα Shipping Trade and Finance από το πανεπιστήμιο City University Business School της Αγγλίας. Διαθέτει 18ετή τραπεζική και χρηματοοικονομική εμπειρία καθώς διετέλεσε διευθυντικό στέλεχος της Λαϊκής Τράπεζας τα τελευταία 6 χρόνια, ενώ προηγουμένως εργάστηκε για περισσότερα από 10 χρόνια στην BNP Paribas και στην Merrill Lynch σε Αθήνα, Κύπρο, Λονδίνο και Γενεύη. Εργάστηκε επίσης στην Τράπεζα Κύπρου στην Αθήνα και στην Forester Life του Λονδίνου.
Είναι κάτοχος των επαγγελματικών πιστοποιητικών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και διαχείρισης χαρτοφυλακίου, του Investment Management Certificate (IIMR, UK) και είχε πιστοποιηθεί από το Financial Services Authority (UK) και το Χρηματιστήριο Νέας Υόρκης.
Έχει διδάξει επίσης χρηματοοικονομικά στο Αμερικανικό Κολλέγιο στην Αθήνα, στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και στο Eυρωπαικό Πανεπιστήμιο.

Χαράλαμπος Χριστοδουλίδης BSc, PDip
Είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών από το Πανεπιστήμιο Indianapolis των ΗΠΑ και Μεταπτυχιακού Διπλώματος από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης. Είναι Σύμβουλος Επενδύσεων, πρώην Διευθυντικό Στέλεχος στη Sharelink Securities and Financial Services Ltd και μέλος στα Διοικητικά Συμβούλια των C.O. Cyprus Opportunity Energy Plc στο τομέα του Oil and Gas και Ouroboros Derivatives Trading Ltd στο τομέα των Χρηματοοικονομικών.



- SOURCE : http://www.sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου