Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

ΕΔΕΚ: Να αποκαλυφθούν τα κομμάτα που πήραν τα 2 εκ. ευρώ

Η δημοσίευση πληροφοριών ότι από ελλαδική εταιρεία δόθηκαν σε κυπριακά κόμματα χρηματικά ποσά ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ καταδεικνύει τη διαφθορά και τη διαπλοκή που μαστίζουν το πολιτικό σύστημα της Κύπρου, είπε ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΣ ΕΔΕΚ Δημήτρης Παπαδάκης και πρόσθεσε ότι η ΕΔΕΚ απαιτεί την αποκάλυψη των κομμάτων που εισέπραξαν το ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ.

Σε σημερινές του δηλώσεις, ο κ. Παπαδάκης είπε πως προφανώς το θέμα που εγείρεται είναι τεράστιο.

«Άμεσα θα πρέπει να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία. Δεν μπορούν να ενοχοποιούνται όλοι με τη γενική αναφορά σε κόμματα. Το Κ.Σ. ΕΔΕΚ απαιτεί την αποκάλυψη των κομμάτων που εισέπραξαν το ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ. Φτάνει πια η συγκάλυψη της διαφθοράς και της διαπλοκής. Εδώ και τώρα να δοθούν τα στοιχεία. Ποια κόμματα εισέπραξαν τα δύο εκατομμύρια;», πρόσθεσε.

Κίνδυνος η παραμονή Ντάουνερ
Ο κ. Παπαδάκης έστειλε, παράλληλα, το μήνυμα προς την Κυβέρνηση ότι τυχόν συνέχιση της παραμονής του Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ στο ρόλο τον οποίο έχει «αποτελεί κίνδυνο για την όποια διαδικασία θα βρίσκεται σε εξέλιξη».

Πηγή: http://www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου