Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Αυτό είναι ΑΠΟΕΛ! Με κορυφαίο τον Αλωνεύτη νίκησε την Μπορντό 2-1 -

Ο Στάθης Αλωνεύτης ακόμα τρέχει, το ΑΠΟΕΛ πραγματοποίησε την καλύτερη του φετινή εμφάνιση και η Μπορντό ήθελε, αλλά δεν μπορούσε. Οι «γαλαζοκίτρινοι» επικράτησαν με 2-1 και είναι στο «κόλπο» για την πρόκριση.


Α΄ Μέρος
Με διάθεση να επιτεθεί ξεκίνησε την αναμέτρηση το ΑΠΟΕΛ που μπήκε ορεξάτο, κράτησε μπάλα και έβγαινε πολύ γρήγορα στην επίθεση. Η Γάλλοι περιορίστηκαν στο να φυλάξουν το μηδέν στην άμυνα, ωστόσο τα δεδομένα άλλαξαν νωρίς.

Στο 13ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Νεκτάριος Αλεξάνδρου πέτυχε ένα πανέμορφο τέρμα με απευθείας εκτέλεση φάουλ και έδωσε το έναυσμα για πανηγύρια στην κερκίδα. Έξι λεπτά αργότερα, η ομάδα του Γιώργου Δώνη θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματα της, αλλά το σπριντ του Αλωνεύτη, σταμάτησε τελευταία στιγμή ο Ομπράνιακ.

Ακολούθως το ΑΠΟΕΛ έδωσε χώρο μέσα στο γήπεδο στην Μπορντό η οποία ξεθάρρεψε και βγήκε με τη σειρά της μπροστά. Οι Γάλλοι δεν απείλησαν ιδιαίτερα πέραν από ένα σουτ του Ομρπάνιακ στο ημίωρο το οποίο εξουδετέρωσε ο Πάρντο.

Στο 38΄ της αναμέτρησης, ο Νεκτάριος Αλεξάνδρου έγινε αναγκαστική αλλαγή με τον Μπενασούρ να παίρνει τη θέση του.

Εκεί που όλα έδειχναν πως το ΑΠΟΕΛ θα πήγαινε στα αποδυτήρια με το υπέρ του 1-0, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ένα κόρνερ της Μπορντό και μια λάθος εκτίμηση του Πάρντο, που βγήκε αλλά έπιασε «αέρα», έδωσαν την ευκαιρία στον Ομπράνιακ να ισοφαρίσει με κεφαλιά.

Β΄ Μέρος
Διαφορετικό παιχνίδι στο δεύτερο μέρος και σε αυτό συνέτεινε η φάση του 50ου λεπτού. Σε μια διεκδίκηση της μπάλας ανάμεσα σε Μπούντιμιρ και Ν΄ Γκουεμό, ο διαιτητής της αναμέτρησης απόβαλε και τους δύο ποδοσφαιριστές από το παιχνίδι. Έδωσε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον παίκτης της Μπορντό γιατί τράβηξε τη φανέλα του Μπούντιμιρ και απευθείας κόκκινη κάρτα στον επιθετικό του ΑΠΟΕΛ για κτύπημα.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο Δώνης πέρασε στο παιχνίδι τον Πίερο Σωτηρίου στη θέση του Χαραλαμπίδη. Στο 55ο λεπτό το ΑΠΟΕΛ κατάφερε να ανακτήσει το προβάδισμα όταν σε μια παλικαρίσια προσπάθεια, ο Μοράις βγήκε κερδισμένος και νίκησε με κοντινό σουτ του Καρασό.

Το προβάδισμα των «γαλαζοκιτρίνων» έδωσε ρυθμό στην αναμέτρηση, με το ΑΠΟΕΛ να είναι κινητικό, κυρίως με τον δραστήριο Αλωνεύτη και να κυνηγάει ένα τρίτο γκολ για να «σκοτώσει» το παιχνίδι. Στο 57΄ μάλιστα ο Σέρτζιο βρέθηκε σε θέση βολής αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει.

Το ΑΠΟΕΛ ανέκτησε πλήρως τον έλεγχο του παιχνιδιού και έχανε την μια ευκαιρία μετά την άλλη για να σκοράρει. Στο 77΄ ο Αλωνεύτης χάνει μεγάλη ευκαιρία όταν σουτάρει από πλάσια αλλά ο Καρασό αποκρούει, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Μοράις δεν μπορεί από κοντά να νικήσει τον τερματοφύλακας της Μπορντό.

Στο 80΄ο Μοράις βρέθηκε και πάλι σε θέση βολής αλλά ο Καρασό του είπε «όχι», ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Αλωνεύτης μπαίνει και πάλι στην περιοχή αλλά ο τερματοφύλακας της Μπορντό την κρατάει «ζωντανή» στο παιχνίδι. Το σκορ δεν άλλαξε και το ΑΠΟΕΛ πανηγύρισε στο τέλος μια σπουδαία νίκη.

Στους τέσσερις βαθμούς το ΑΠΟΕΛ, που περνάει πάνω από την Μπορντό που έμεινε στους τρεις.

Στο άλλο παιχνίδι, η Μακάμπι Τελ Αβίν επικράτησε της Άιντραχτ Φρανκφούρτης με 4-2.

AΠΟΕΛ: Πάρντο, Σέρτζιο, Μπόρδα, Ολιβέιρα, Καμπράλ, Μοράις, Βινίσιους, Χαραλαμπίδης (56΄ Σωτηρίου), Αλεξάνδρου (38΄ Μπενασούρ), Αλωνεύτης (89΄ Σολωμού), Μπούντιμιρ.

ΜΠΟΡΝΤΟ: Καρασό, Φομπέ, Σανέ, Μπρεσέ. Πουντζέ, Ομπράνιακ (71΄ Μπελιόν), Σέρτιτς, Ν'Γκουεμό, Μ.Μπιλέι, Τζουσί (71΄ Σάκο), Ρολάν (71΄ Σαϊβέτ)

- Source : http://www.tothemaonline.com/

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου