Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Ένταση και σύγχυση στα κατεχόμενα για συμφωνία της Ζυρίχης

Ένταση επικρατεί στα κατεχόμενα, στον απόηχο της υπογραφής συμφωνίας ΚΟΠ – τ/κ ομοσπονδίας ποδοσφαίρου στη Ζυρίχη, για τη διοργάνωση ποδοσφαιρικών παιχνιδιών. 

Σύγχυση φαίνεται πως επικρατεί για την εν λόγω συμφωνία, με τον Έρογλου να τονίζει πως δεν είναι δυνατόν να υπογράφηκε συμφωνία, η οποία προνοεί ότι η τ/κ ομοσπονδία ποδοσφαίρου υπάγεται στην ΚΟΠ.

«Ηρεμήστε» ήταν η πρώτη δήλωση του προέδρου της τ/κ ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Χασάν Σέρτογλου που έφτασε χθες το βράδυ στα κατεχόμενα από την Ζυρίχη.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της τ/κ ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Χασάν Σέρτογλου ανέφερε πως πρέπει όλοι να είναι ήρεμοι και πως μένει σε αυτό που είπε την πρώτη ημέρα. Ανακοίνωσε ότι αύριο στις 11 το πρωί θα δώσει διάσκεψη Τύπου δημοσιοποιώντας όλα τα έγγραφα της συμφωνίας.

Στο μεταξύ, σε δήλωσή του χθες για την συμφωνία της Ζυρίχης ο Ντερβίς Έρογλου αν και αρχικά είπε πως θα ήθελε να τοποθετηθεί αφού ακούσει όλες τις λεπτομέρειες από τον Χασάν Σέρτογλου, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη και του Προέδρου της ΚΟΠ ανέφερε πως «εάν τα όσα ισχυρίζονται είναι αλήθεια» τότε το ψευδοκράτος και ο τ/κ «λαός» δεν μπορούν να τα χαρακτηρίσουν ως θετικές εξελίξεις.

Οι νέοι πρέπει να μπορούν να έχουν πρόσβαση στον κόσμο και να μην μένουν όμηροι των «εμπάργκο», πρόσθεσε υποστηρίζοντας όμως ότι «για να σωθείς από αυτό, να ξεπεράσεις αυτό το εμπόδιο ο δρόμος του να μας διοικεί η ε/κ πλευρά δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός». Επανέλαβε δε ότι καταβάλλει προσπάθεια για την λύση του Κυπριακού και στόχος και επιθυμία του είναι να καταλήξουν πλέον σε μια συμφωνία το πρώτο τετράμηνο του 2014. «Ενώ η κατάσταση είναι έτσι κάποια λάθη που μπορούν να γίνουν μας αναγκάζουν να χάνουμε έδαφος και προκαλούν πολύ μεγάλη ζημιά για να την διορθώσουμε».

Σε δηλώσεις του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, ο «αναπληρωτής πρωθυπουργός» και «υπουργός» οικονομίας, τουρισμού, πολιτισμού και αθλητισμού, Σερντάρ Ντενκτάς είπε ότι στην διαδικασία που ξεκίνησε με την ελπίδα του προέδρου της τ/κ ομοσπονδίας ποδοσφαίρου να προσφέρει ένα μέλλον για τους Τ/κ νέους με πολύ φιλική διάθεση, πρόσθεσε, το ποδόσφαιρο του ψευδοκράτους εξαπατήθηκε.

Δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτό πως η τ/κ ομοσπονδία θα γίνει μέλος στην ε/κ ομοσπονδία, όπως αποκάλεσε την ΚΟΠ, σαν μια ποδοσφαιρική ομάδα, είπε. «Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας μας βάζοντας την υπογραφή του κάτω από αυτό έκανε λάθος». Υποστήριξε μάλιστα ότι στόχος των Ε/κ δεν είναι να δουν τους Τ/κ να παίζουν ποδόσφαιρο στη διεθνή αρένα, αλλά να υπαχθεί η τ/κ ομοσπονδία σε αυτούς.

Χαρακτήρισε επίσης απάνθρωπα τα «εμπάργκο» που εφαρμόζονται εδώ και 40 χρόνια ενάντια στην τ/κ νεολαία.

Η Αφρίκα γράφει σήμερα ότι άρχισαν οι πιέσεις προς τη γενική συνέλευση της τ/κ ομοσπονδίας για την απόρριψη της συμφωνίας της Ζυρίχης. Φαίνεται ότι η τελευταία ευκαιρία για το άνοιγμα ποδόσφαιρο μας στον κόσμο θα πάει χαμένη, σχολιάζει η εφημερίδα.

Σε δηλώσεις του στην Κίπρις εξάλλου, ο Σερντάρ Ντενκτάς εξέφρασε την ενόχλησή του για την πρόνοια της συμφωνίας που αφορά την υπαγωγή της τ/κ ομοσπονδίας στην ΚΟΠ και ανέφερε ότι ο Σέρτογλου υπέγραψε το κείμενο στη Ζυρίχη γνωρίζοντας ότι έχει διαπράξει ένα λάθος. Πριν τη αναχώρησή του για την Ζυρίχη, πρόσθεσε, είχε φιλική συνάντηση ο ίδιος με τον πρόεδρο της τ/κ ομοσπονδίας στην οποία
συζητήθηκε το θέμα και τον διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπογράψει.

Ο Σέρτογλου, είπε, έκανε ακριβώς το αντίθετο και σε αυτή την περίπτωση ο πρόεδρος της τ/κ ομοσπονδίας θα πρέπει να παραμείνει πιστός στην υπογραφή του ή να παραιτηθεί. Η προσέγγιση να γίνει η KTFF μέλος της ΚΟΠ δεν μπορεί να γίνει δεκτή, είπε, υποστηρίζοντας ότι σε αυτή την περίπτωση, οι δύο πλευρές δεν θα είναι ίσες. Διέψευσε ότι ο ίδιος θα τον καθαιρέσει, αλλά πρόσθεσε ότι ο Σέρτογλου θα πρέπει να παραιτηθεί.

Σε δηλώσεις επίσης στην Κίπρις ο γγ του ΡΤΚ, Ασίμ Ακανσόι είπε ότι θα πρέπει να γίνουν προσπάθειες για αλλαγή σε ορισμένα σημεία και όχι απόρριψη εξ ολοκλήρου του κειμένου. Αν αποδεχθούμε την Κυπριακή Δημοκρατία και να τελειώνει το θέμα, ήταν το επικριτικό σχόλιο του γγ του ΔΚ, Μπενγκού Σόνια. Η ένταξη στην ΚΟΠ θα μπορούσε να βλάψει τις αξίες που υποστηρίζουν εδώ και πολλά χρόνια στο θέμα της κυριαρχίας, του περιουσιακού και της υπηκοότητας στο Κυπριακό, δήλωσε ο γγ του ΚΕΕ, Σουνάτ Ατούν.

Ο Ιζέτ Ιζτζιάν, πρόεδρος του κόμματος Ενωμένη Κύπρος, που δεν εκπροσωπείται στη «βουλή», χαρακτήρισε στην Κίπρις την συμφωνία ως «θαρραλέο βήμα » και σημείωσε ότι θα εξασφαλίσει την επανένωση του ποδοσφαίρου στην Κύπρο και την άρση των «εμπάργκο» για το τ/κ ποδόσφαιρο, το οποίο θα αποτελέσει μέρος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Πηγή: http://www.sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου