Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Νέο διατροφικό σκάνδαλο στην ΕΕ με σάπιο κρέας

Ένα νέο διατροφικό σκάνδαλο στην Ευρώπη, που αφορά στη διάθεση μολυσμένου κρέατος στην αγορά της Γερμανίας, διερευνούν οι Αρχές της χώρας.

Οι Αρχές του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας διενεργούν έρευνες σε ένα εργοστάσια επεξεργασίας κρέατος κατόπιν ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν τον Ιούνιο.

Συγκεκριμένα, οι γερμανικές Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο η επιχείρηση αυτή να έχει εκδώσει ψευδείς επιγραφές και έγγραφα για την προέλευση του κρέατος αυτού.

Παρόλα αυτά, διευκρινίζουν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι διανεμήθηκε κρέας βλαβερό για τον οργανισμό.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο ενημέρωσης ARD, η επιχείρηση φέρεται να αγόραζε σάπιο κρέας σε πολύ χαμηλές τιμές, το οποίο αναμείγνυε στη συνέχεια με φρέσκο, αλλάζοντας στο τέλος την ετικέτα που τα συνόδευε.

Η έρευνα του ARD επικαλείται πρώην υπάλληλο της εταιρίας, ο οποίος έχει δηλώσει: «Έφτανε ακόμη και κρέας που ήταν ήδη πράσινο. Εμείς οι εργαζόμενοι εφιστούμε μεν την προσοχή στο γεγονός ότι το κρέας δεν είναι καλό, ωστόσο μας λένε να το επεξεργαστούμε παρόλα αυτά και εμείς το ρίχνουμε στα μηχανήματα».

Το πρακτορείο Reuters δεν κατάφερε να επικοινωνήσει με κάποιον εκπρόσωπο της εταιρείας για να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.

Ωστόσο τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η εταιρεία απέρριψε τις πληροφορίες του Τύπου για την επεξεργασία σε μεγάλη κλίμακα μολυσμένου κρέατος.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα μέσα στο έτος η Ευρώπη συγκλονίστηκε από το διατροφικό σκάνδαλο με το κρέας αλόγου σε επεξεργασμένα προϊόντα μοσχαρίσιου κρέατος.

Πηγή: http://www.ikypros.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου