Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Βρήκαν την διαδρομή του μαύρου χρήματος της Uniastrum

Σημαντικά στοιχεία, για την διαδρομή του μαύρου χρήματος που δόθηκε ως μίζες, για την εξαγορά της ρωσικής τράπεζας Uniastrum, έχουν στην κατοχή τους οι ποινικοί ανακριτές, στις έρευνες που διεξάγουν για την οικονομία.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές της «Κ» η ανακριτική ομάδα, έχει εντοπίσει την διαδρομή που ακολούθησε το συνολικό ποσό, το οποίο προοριζόταν για την εξαγορά της Uniastrum.

Μια διαδρομή, με αφετηρία την Κύπρο, και ενδιάμεσο κομβικό σημείο την Αρμενία, όπου με βάση τα ευρήματα των ανακριτών, ένα ποσό της τάξης των 50 εκατομμυρίων ευρώ, άλλαξε χέρια και πορεία, και δεν έφθασε ποτέ στον τελικό προορισμό, που ήταν η Ρωσική πρωτεύουσα.

Οι έρευνες έχουν δείξει επίσης, ότι τα 50 εκατομμύρια ευρώ κατέληξαν στο φορολογικό παράδεισο των Islands of Belize στην Καραϊβική, ως μίζες, για την εξαγορά της Uniastrum.

Με βάση τα ίδια ευρήματα των ανακριτών, οι μίζες των 50 εκατομμυρίων μετακινήθηκαν, από την Αρμενία προς τα Islands of Belize, μέσω πέντε εταιρειών που έχει εγγράψει Κύπριος μεγαλοδικηγόρος.

Πηγή: http://www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου