Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Προϋπολογισμός 2014: Η κρίση… κρίση και τα οδοιπορικά… οδοιπορικά – Ούτε ευρώ δεν κόβεται από υψηλόβαθμους του Δημοσίου

- Μνημονιακός προϋπολογισμός για τους πολλούς, παχυλά επιδόματα για τους λίγους
- Ποιοι οι προνομιούχοι;
- Στα €6,8 εκατ. η χορηγία προς κόμματα
- Οδοιπορικά, επιδόματα φιλοξενίας, τηλεφώνου και παραστάσεως δεν αγγίζονται

Ανέγγιχτα παραμένουν τα παχυλά επιδόματα που «συμπληρώνουν» τα υψηλά μηνιάτικα αξιωματούχων και ανώτατων δημοσίων υπαλλήλων.

Σύμφωνα με το προσχέδιο του Προϋπολογισμού για το 2014, που παρουσιάζει σήμερα ο «Πολίτης», το μαχαίρι μπαίνει στο «κόκαλο» των χαμηλόμισθων και όχι στο πραγματικό «λίπος», δηλαδή στους υψηλόβαθμους του κυπριακού Δημοσίου που αμείβονται… επαρκέστατα.

Έτσι, επιδόματα φιλοξενίας, παραστάσεως και τηλεφώνου καθώς και οδοιπορικά παραμένουν ως έχουν. Επιπλέον, δεν αγγίζεται ούτε η κρατική χορηγία προς τα κόμματα που φτάνει τα 6,8 εκατ. ευρώ καθώς και οι επιχορηγήσεις των κομματικών νεολαιών ύψους 300.000 ευρώ.

Στους προνομιούχους συγκαταλέγονται και Επίτροποι, πρόεδροι Υπηρεσιών και λοιποί ανεξάρτητοι αξιωματούχοι που δεν θα υποστούν μείωση μισθών. Ενώ δεν πέφτουν ούτε ευρώ τα επιδόματα παραστάσεως για γενικούς διευθυντές Υπουργείων, του προέδρου της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας, του προέδρου της Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.

Όσον αφορά τα επιδόματα φιλοξενίας στους διευθυντές Τμημάτων και Υπηρεσιών με πάγιο ετήσιο μισθό τις 65.315 ευρώ, αυτά αγγίζουν τα 5.100 ευρώ τον χρόνο, ενώ μειώνονται κλιμακωτά για αξιωματούχους με αντίστοιχα χαμηλότερο μισθό.

Οι αντίστοιχες αναλογίες ακολουθούνται για τα οδοιπορικά, αλλά το επίδομα τηλεφώνου.

Βέβαια, ο κρατικός Προϋπολογισμός επιδέχεται τροποποιήσεων και διορθωτικών αλλαγών, κάτι που συμβαίνει κάθε χρόνο, ωστόσο όπως επισημαίνεται και στο δημοσίευμα, πέρσι η πρόταση Περδίκη για μείωση κατά 15% του επιδόματος παραστάσεως 11 γενικών διευθυντών, του γενικού διευθυντή της Βουλής και άλλων ανεξάρτητων αξιωματούχων βρήκε θετική ανταπόκριση μόνο σε 7 συναδέλφους του...

Πηγή: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου