Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Φάτε λιγότερο αλλάζοντας τρόπο σκέψης

Μάθετε μια διαφορετική φιλοσοφία από τη Δρ Susan Albers, συγγραφέα του «But I Deserve This Chocolate».Η συγγραφέας εξηγεί πως οι λάθος σκέψεις μας μας κάνουν να τρώμε περισσότερο και να έχουμε λάθος ανάγκες σχετικά με το φαγητό.

Αλλάξτε σήμερα σκέψη!

Μη λέτε «είχα μια κακή μέρα, μου αξίζει να φάω αυτό»
Για να καταπολεμήσετε τη διάθεση μιας κακής μέρας, καλύτερα να κάνετε ένα μασάζ, ένα ζεστό μπάνιο ή να χωθείτε σε μια αγκαλιά. Η επίδραση της σοκολάτας διαρκεί μόνο 3 λεπτά. Σκεφτείτε το!

Μη λέτε «έκανα ήδη την ατασθαλία, οπότε θα συνεχίσω και θα κάνω μια φρέσκια αρχή από αύριο»
Στόχος είναι η πρόοδος, όχι η τελειότητα. Σίγουρα δεν θα καταφέρετε να είστε ολόσωστοι στο θέμα της δίαιτας, όμως αν αφήσετε τη μέρα να φύγει, τρώγοντας και άλλα πράγματα που δεν θα έπρεπε, δεν βοηθάτε τον εαυτό σας.

Μη λέτε «σήμερα είναι ειδική περίσταση» (για πάρτι, συγκεντρώσεις, δείπνο)
Όχι! Όλες οι μέρες μπορεί να έχουν μια ιδιαιτερότητα. Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε σε πάρτι με φαγητό, βάλτε στο πιάτο σας μία μικρή μερίδα από το αγαπημένο σας φαγητό, αλλά φάτε κυρίως σαλάτα.

Μη λέτε «είμαι πολύ αγχωμένος/η για να φάω σωστά»
Όταν τρώτε γλυκά και υδατάνθρακες, αυξάνετε τα επίπεδα σακχάρων στο αίμα, κάτι που μπορεί πραγματικά να κάνει το άγχος σας ακόμα πιο έντονο.

Μη λέτε «κάποια στιγμή θα φαγωθούν τα πατατάκια, οπότε ας τα τελειώσω μια ώρα αρχύτερα»
Όταν οι άνθρωποι πιστεύουν ότι δεν μπορούν να αλλάξουν κάποια πράγματα, πέφτουν από μόνοι τους σε μια παγίδα που θα μπορούσαν να αποφύγουν. Πετάξτε τη σακούλα στα σκουπίδια.

Πηγή: http://www.axortagos.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου