Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Όνειρο ήταν στο Mega, εφιάλτης στο Σίγμα

Δεύτερη ημέρα χθες της μάχης της prime time zone ή ζώνης υψηλής τηλεθέασης δηλαδή της τηλεοπτικής ζώνης που μεταδίδεται ακριβώς μετά από τα δελτία ειδήσεων των καναλιών και φαίνεται ότι εκτυλίσσεται μια πολύ ενδιαφέρουσα αντιπαράθεση.

Πήρε κεφάλι το «Όνειρο ήταν»
«Όνειρο ήταν» του Mega, «Μπρούσκο» του ΑΝΤ1 και «Πέτρινο ποτάμι» του ΡΙΚ1 ρίχτηκαν χθες για δεύτερη ημέρα στη μάχη της τηλεθέασης με τη δραματική σειρά του Mega να ταΐζει κυριολεκτικά τη σκόνη της στις δύο άλλες παραγωγές. Για το Mega το όνειρο δεν ήταν αλλά είναι με τα νούμερα που γράφει η συγκεκριμένη παραγωγή. 

Χθες λοιπόν πιο αναλυτικά η σειρά «Όνειρο ήταν» όχι μόνο κέρδισε τη μάχη της βραδινής ζώνης αλλά ήταν και το πρόγραμμα με την υψηλότερη τηλεθέαση για ολόκληρη την ημέρα εξασφαλίζοντας μερίδιο τηλεθέασης 30,8% και 102.000 τηλεθεατές. Δεύτερο και αρκετά πιο πίσω ήταν το «Μπρούσκο» του ΑΝΤ1 το οποίο σημείωσε άνοδο σε σχέση με χθες φτάνοντας στο σύνολο το 25,3% και 84.000 τηλεθεατές. Απογοητευτικά φαίνεται να είναι όμως τα πράγματα για την καλοδουλεμένη παραγωγή του ΡΙΚ 1 «Πέτρινο ποτάμι» η οποία χθες κινήθηκε πτωτικά σε σχέση με την πρεμιέρα της εξασφαλίζοντας 13,8% και 46.000 τηλεθεατές.

Νευρικότητα στο Σίγμα
Η βραδινή ζώνη αποδεικνύεται φέτος η αχίλλειος πτέρνα του Σίγμα αφού δεν κατάφερε ακόμα να βρει εκείνη τη συνταγή που θα του αποφέρει νούμερα. Η προσπάθεια του «Σάστα τζιαι εγύρασιν» φάνηκε ότι απέτυχε παταγωδώς με το συγκεκριμένο προϊόν να σημειώνει πλέον μονοψήφια νούμερα τηλεθέασης και να προβληματίζει πια το κανάλι η συνέχισή του. Συγκεκριμένα χθες η σατιρική εκπομπή του Σίγμα η οποία δεν καταφέρνει σε κανένα σημείο να μας αποσπάσει έστω ένα μειδίαμα σημείωσε 7,8% και 22.000 τηλεθεατές.

Αν και το προϊόν είναι αναμφίβολα ανεκδιήγητο που δεν αντέχει να παρακολουθήσεις πάνω από δύο λεπτό εντούτοις έχει απνένατί του το «Βαλς» του ΑΝΤ1 που από τη μέρα που άλλαξε ώρα μετάδοσης και παίζει χωρίς ιδιαίτερο ανταγωνισμό σημειώνει υψηλά νούμερα τηλεθέασης. Χθες ήταν το δεύτερο σε τηλεθέαση πρόγραμμα της ημέρας με μερίδιο τηλεθέασης 36,5% και 101.000 τηλεθεατές.

Το Σίγμα μετά την απεγνωσμένη του προσπάθεια με το «Σάστα τζιαι εγύρασιν» την περασμένη Δευτέρα ημέρα που ρίχτηκαν στη μάχη όλες οι σειρές αποφάσισε τη μετάδοση μιας μεταγλωττισμένης σειράς καταφέρνοντας μάλιστα να βγει νικητής. Ενώ χθες βράδυ αναμενόταν να συνεχιστεί το μεταγλωττισμένο είδαμε στη θέση της την προβολή μιας πολύ κακής ελληνική σειράς του Alpha Ελλάδος που τιτλοφορείται «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα».

Η συγκεκριμένη σειρά έσκασε σε μια περίοδο που δεν έχει τίποτα ουσιαστικό να πει σε μια τέτοια εποχή λες και βγήκε από την ναφθαλίνη των ’90s όπου σε μια πολυκατοικία συμβαίνουν διάφορα. Ουσιαστικά δύο ζευγάρια, ένα μέσης ηλικίας και ένα νεαρότερο «ξύνονται» από το πρωί ως το βράδυ μέσα στο σπίτι με ένα γλυκανάλατο σενάριο, κουραστική πλοκή, χωρίς χιούμορ, ξεπερασμένα αστεία και σκηνές που τις έχουμε ξαναδεί σε πολύ πιο επιτυχημένη εκδοχή όπως για παράδειγμα στο «Σ’ αγαπώ, μ’ αγαπάς».

Τα πράγματα για το Σίγμα διαφαίνονται ιδαίτερα δύσκολα σε μια νευραλγικής σημασίας ζώνης από την οποία το κανάλι έχει ένα τεράστιο lead in από το δελτίο του το οποίο καθημερινά θερίζει την τηλεθέαση.

Πηγή: http://www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου