Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Μετονομασία ΚΡΕΤΥΚ σε Εταιρεία Υδρογονανθράκων Κύπρου -

Τη μετονομασία της ΚΡΕΤΥΚ σε Εταιρεία Υδρογονανθράκων Κύπρου Λτδ ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο και ενέκρινε επίσης τις προτεινόμενες ρυθμίσεις για τροποποίηση του Καταστατικού της.

Με τη σημερινή απόφαση του Υπουργικού, ανοίγει ο δρόμος για το διορισμό μη εκτελεστικών μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΚ, καθώς και η επίτευξη λεπτομερούς ρύθμισης του θέματος για έλεγχου της εταιρείας από τον Γενικό Ελεγκτή.

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενημερώθηκε από τον Υπουργό Ενέργειας για την πρόθεση του Υπουργείου του για τροποποίηση του περί Υδρογονανθράκων (Αναζήτηση, Ερευνα, Εκμετάλλευση Νόμου του 2007) σκοπός του οποίου είναι ο διορισμός μη εκτελεστικών μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΚ, καθώς και η επίτευξη λεπτομερούς ρύθμισης του θέματος για έλεγχου της εταιρείας από τον Γενικό Ελεγκτή.

Kληθείς από το SigmaLive να σχολιάσει την εξέλιξη ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της ΚΡΕΤΥΚ, Χαράλαμπος Έλληνας, είπε ότι ο ίδιος ενδιαφέρεται να συνεχίσει να υπηρετεί την υπηρεσία. «Εάν η Κυβέρνηση έχει άλλα σχέδια δεν θα μπω εμπόδιο, όμως θα διεκδικήσω αποζημίωση του πενταετούς συμβολαίου μου μέσω ενός φιλικού διακανονισμού», είπε χαρακτηριστικά. Όπως είναι γνωστό, ο Χαράλαμπος Έλληνας εγκατέλειψε την καριέρα του στον τομέα της ενέργειας στο εξωτερικό προκειμένου να υπηρετήσει την ΚΡΕΤΥΚ. Όπως είπε ο ίδιος είχε συζητήσεις με τον Υπουργό Ενέργειας ωστόσο δεν έχει ενημερωθεί επίσημα για τις μελλοντικές αποφάσεις.

- Source : http://www.sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου