Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Η Λεμεσός φιλοξενεί για 3 μέρες τα «Λεμέσια»

Συρρικνώνονται φέτος οι εκδηλώσεις των «Λεμεσίων 2013», της μεγαλύτερης αθλητικής διοργάνωσης του Δήμου Λεμεσού, η οποία υπό το βάρος των οικονομικών δυσκολιών θα διαρκέσει μόλις τρεις αντί δέκα ημέρες και συγκεκριμένα από τις 18 μέχρι τις 20 Οκτωβρίου.

Σε σημερινή διάσκεψη Τύπου στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού, ο δήμαρχος Ανδρέας Χρίστου ανέφερε πως τα φετινά «Λεμέσια», που φέρουν το σύνθημα «Αθλούμαι, ονειρεύομαι, ελπίζω για ένα καλύτερο μέλλον», διοργανώνονται κάτω από πραγματικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες για το Δήμο και στο πλαίσιο της οικονομικής περισυλλογής, αποφασίστηκε όπως οι εκδηλώσεις πραγματοποιηθούν μόνο για ένα τριήμερο, με μειωμένο προϋπολογισμό και με τη διεξαγωγή αθλημάτων που έχουν περισσότερη μαζικότητα και συμμετοχή του κοινού. 

Ως αποτέλεσμα των νέων αναγκαστικών διευθετήσεων, εκτός «Λεμεσίων» θα παραμείνουν φέτος παραδοσιακά αθλήματα που κάθε χρόνο συμμετέχουν στη διοργάνωση και παρεμφερείς καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, όπως ο μουσικός διαγωνισμός νεανικών συγκροτημάτων, ωστόσο όπως επεσήμανε ο κ. Χρίστου, φέτος εντάσσονται στο πρόγραμμα θαλάσσια αθλήματα, σε συνεργασία με το Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού, ο οποίος ανέλαβε όλα τα έξοδα διοργάνωσης τους. 

«Η καινοτομία αυτή έρχεται να αναπληρώσει τα κενά και να προσφέρει στο κοινό μια πανδαισία θαλάσσιων αθλημάτων, όπως αγώνες κανόε καγιάκ, κωπηλασίας, ιστιοπλοΐας, υδατοσφαίρισης και ένα διεθνή αγώνα κολύμβησης με συμμετοχή μεγάλων ονομάτων της παγκόσμιας κολύμβησης», συμπλήρωσε ο δήμαρχος Λεμεσού. 

Αναφέροντας ότι στο οδοιπορικό των τελευταίων 13 χρόνων, τα «Λεμέσια» έχουν αποκτήσει πιστούς φίλους που στηρίζουν με συνέπεια την προσπάθεια που καταβάλλεται για να διατηρηθεί ζωντανός ο θεσμός, ο Ανδρέας Χρίστου σημείωσε ότι «τα φετινά Λεμέσια στέλνουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας ότι μπορούμε και ότι θα αντεπεξέλθουμε των δυσκολιών που ως λαός περνούμε». 

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων Τα φετινά «Λεμέσια» αρχίζουν την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου με Διεθνές Τουρνουά Πυγμαχίας που θα πραγματοποιηθεί στο Φυτίδειο Αθλητικό Κέντρο ΓΣΟ στις 18:00, ενώ στις 19:30, στο Πολιτιστικό Κέντρο "Πάνος Σολομωνίδης", θα γίνει η τελετή Βράβευσης Αρίστων Αθλητών, Αθλητικών Προτύπων και Σωματείων, εκδήλωση η οποία φέτος αφιερώνεται στην μνήμη της νεαρής αθλήτριας στίβου Μαριάννας Ζαχαριάδη. 

Στην τελετή βράβευσης, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκου Κενεβέζου, θα τιμηθούν επίσης αθλητές που πέτυχαν διακρίσεις σε παγκόσμιους και πανευρωπαϊκούς αγώνες και η ποδοσφαιρική ομάδα του Απόλλωνα. 

Το Σάββατο, 19 Οκτωβρίου στις 10:00, θα διεξαχθούν αγώνες κανόε-καγιάκ στο Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού, ενώ στις 16:00 θα πραγματοποιηθεί ο Διεθνής Αγώνας Δρόμου «Μάριος Αγαθαγγέλου», με εκκίνηση στην παραλιακή λεωφόρο μπροστά από τη νότια είσοδο του Δημοτικού Κήπου. Την ίδια ώρα, θα διεξαχθούν στο κολυμβητήριο του Αγρού, Διεθνής Κολυμβητική Συνάντηση την οποία οργανώνει ο Ναυτικός Όμιλος Λεμεσού, με τη συμμετοχή μεγάλων ονομάτων του αθλητισμού, όπως η χρυσή Παγκοσμιονίκης της κολύμβησης, αθλήτρια της Σουηδίας, Therese Alshammar.

Στις 18:00 θα διεξαχθούν οι Ημιτελικοί Αγώνες της Πυγμαχίας στο Φυτείδιο Αθλητικό Κέντρο ΓΣΟ. Την Κυριακή, 20 Οκτωβρίου, στις 8:00, θα διεξαχθούν αγώνες κωπηλασίας οι οποίοι θα ξεκινήσουν από το θαλάσσιο χώρο απέναντι από την Εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης (Φραγκοσκλησιά), ενώ στις 10:00 θα πραγματοποιηθεί ο Ποδηλατικός Γύρος, σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο Λεμεσού και με το Σώμα Προσκόπων Λεμεσού. 

 Η εκκίνηση θα δοθεί στο χώρο στάθμευσης του Εναερίου. Στις 12:00, στο κολυμβητήριο του ΚΟΤ, θα διοργανωθούν αγώνες υδατοσφαίρισης και στις 13:00 αγώνες ιστιοπλοΐας μπροστά από το Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού. Στις 16:00 θα πραγματοποιηθεί η Συνάντηση Βετεράνων Αθλητών Στίβου στο Στάδιο του Λανιτείου και την ίδια ώρα θα διεξαχθεί Διεθνής Συνάντηση Κολύμβησης στο Κολυμβητήριο του Αγρού. Τέλος, στις 18:00 θα διεξαχθούν οι τελικοί αγώνες του Διεθνές Τουρνουά Πυγμαχίας, στο Φυτίδειο Αθλητικό Κέντρο ΓΣΟ. 

Πηγή: http://www.philenews.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου