Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Ζυμώσεις για διορισμό νέου ΔΣ στη CYTA

Σε αναβρασμό, βρίσκονται οι συντεχνίες στη CYTA, από το διοικητικό κενό που έχει προκύψει στον τηλεπικοινωνιακό οργανισμό, μετά τα γεγονότα με το τ/κ ακίνητο στη Δρομολαξιά, και την εμπλοκή του προέδρου του οργανισμού Στάθη Κιττή, στο ανακριτικό κομμάτι των ποινικών ερευνών.

Παρά τις δημόσιες τοποθετήσεις του κ. Κιττή, ότι θα υπέβαλε την παραίτησή του, άμα τη επιστροφή του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη από το Κουβέιτ, εντούτοις κάτι τέτοιο μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, δεν υπάρχει ροή πληροφοριών για τι μέλει γενέσθαι με το θέμα αυτό, με τους εργαζόμενους να θεωρούν ότι ο διορισμό νέου προέδρου και των υπολοίπων οκτώ μελών του διοικητικού συμβουλίου θα έπρεπε να είχε κλείσει ήδη.

ΔΗΣΥ ΔΗΚΟ διεκδικούν την CYTA
Και στην περίπτωση αυτή οι κυοφορούμενες ανακατατάξεις προσελκύουν το κομματικό ενδιαφέρον. Όπως πληροφορείται η «Κ» την προεδρία του ημικρατικού οργανισμού διεκδικούν οι δυο κυβερνητικοί εταίροι. Το Δημοκρατικό Κόμμα, όπως μας έλεγαν πηγές μέσα από το κόμμα, έχει ζητήσει την θέση του προέδρου, συν τρείς θέσεις μελών στο νέο δ.σ, κάτι που είχε πράξει και επί διακυβέρνησης Χριστόφια, χωρίς τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Αντίπαλος του ΔΗΚΟ είναι η Πινδάρου η οποία επιθυμεί αυτή την περίοδο, όχι τυχαία, να έχει τον πρώτο λόγο στα διοικητικά πράγματα του ημικρατικού οργανισμού κάτι που όπως όλα δείχνουν της δίνουν πλεονέκτημα στην κούρσα διαδοχής.

Το όλο θέμα φαίνεται να έχει τεθεί από πλευράς κάποιων κομμάτων, στον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, λαμβάνοντας διαβεβαιώσεις, λένε οι ίδιες πληροφορίες, ότι η διοικητική απραξία θα εκλείψει λίαν συντόμως.

Οι λιγοστές πληροφορίες που υπάρχουν, επιμένουν ότι το θέμα διοικητικού συμβουλίου στην CYTA, θα πάει κατά πάσα πιθανότητα, εκτός ατζέντας, στην σημερινή συνεδρία του υπουργικού συμβουλίου. Αυτό που παραμένει αδιευκρίνιστο είναι, αν το υπουργικό συμβούλιο μπορεί να προχωρήσει στην παύση του παλαιού δ.σ, χωρίς να έχει ενώπιον του την παραίτηση Στάθη Κιττή. 

Source : www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου