Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Δύο σημαντικά μετάλια για τον Γ. Αχιλλέως

Ο Κύπριος σκοπευτής Γιώργος Αχιλλέως κατέκτησε το 2013 δύο μετάλλια σε σημαντικούς αγώνες, ενώ συμπεριλήφθηκε στη λίστα των κορυφαίων όλων των εποχών από την Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, μετά την 11η θέση στο Λονδίνο το 2012, ο Γιώργος Αχιλλέως επέστρεψε φέτος στις επιτυχίες, καθώς το 2013 κρίνεται ως μία σεζόν απόλυτα πετυχημένη για τον Κύπριο σκοπευτή.

«Είμαι ευχαριστημένος, καθώς πέτυχα ν’ ανέβω στο βάθρο σε δύο αγώνες όπου ο βαθμός δυσκολίες πλησίαζε αυτόν των Ολυμπιακών Αγώνων. Τα δύο φετινά μετάλλια με γεμίζουν απόλυτα και μου δίνουν μεγάλη ώθηση προκειμένου να προετοιμαστώ ακόμα καλύτερα για το 2014», λέει ο 32χρονος σκήτερ.

Ο Κύπριος σκοπευτής ολοκλήρωσε τη μετά-ολυμπιακή χρονιά με δύο μετάλλια σε σκληρούς και ανταγωνιστικούς αγώνες, όπως ήταν οι Μεσογειακοί και Πανευρωπαϊκοί, ενώ την ίδια στιγμή σε σχετική λίστα που ανακοινώθηκε από την ISSF με το τέλος της αγωνιστικής χρονιάς, είδε το όνομα του να φιγουράρει ψηλά στην ιστορική κατάταξη του σκητ.

Συγκεκριμένα, αρχίζοντας από το τελευταίο γεγονός, στην πρόσφατη λίστα που εξέδωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Σκοποβολής (ISSF), ο Γιώργος Αχιλλέως διακρίνεται για τις επιδόσεις του στα Παγκόσμια Κύπελλα.

Ο 32χρονος σκοπευτής είναι δεύτερος στην συνολική κατάταξη όλων των εποχών με 14 μετάλλια, πίσω μόνο από τον Ιταλό θρύλο του σκητ Ένιο Φάλκο (23 μετάλλια).

Την ίδια στιγμή, ο Αχιλλέως είναι 9ος στη σχετική λίστα μεταλλίων του σκητ στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα με ένα χρυσό, ένα αργυρό και ένα χάλκινο.


Τα δύο μετάλλια του 2013
Η πρώτη μεγάλη επιτυχία του Γιώργου Αχιλλέως το 2013 ήρθε με το αργυρό στη Μερσίνα της Τουρκίας, στους Μεσογειακούς. Αν και πριν τους Αγώνες οι κυπριακές διοικητικές προσδοκίες δεν έβλεπαν βάθρο, εν τέλει ανέβασε την κυπριακή σημαία για τρίτη συνεχόμενη φορά στον ιστό στους συγκεκριμένους Αγώνες, ενώ έγινε μόλις ο δεύτερος Κύπριος με τρία μετάλλια σε ισάριθμους Μεσογειακούς, μετά το αργυρό του 2009 και το χάλκινο του 2005.

Όπως δήλωσε και ο μάνατζερ του, Χάρης Παπαδόπουλος, «ακόμα δεν έχω καταλάβει που προσδοκούσε στο να μην συμπεριλήφθη ο Γιώργος στα αναμενόμενα για την Κύπρο μετάλλια».

Στη συνέχεια, στις αρχές Αυγούστου ο Αχιλλέως συμμετείχε στο Πανευρωπαϊκό στην πόλη Σουλ της Γερμανίας. Εκεί επανέλαβε την επιτυχία του 2012, κερδίζοντας το χάλκινο μετάλλιο και πάλι εν μέσω μεγάλων ονομάτων του σκητ.

Συνέχεια
Ο Γιώργος Αχιλλέως πλέον αρχίζει προετοιμασία για τη σεζόν 2014, με το βλέμμα να βρίσκεται στο Ρίο Ντε Τζανέιρο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016. Ο Κύπριος σκοπευτής προγραμματίζει στη Βραζιλία να γίνει ο πρώτος Κύπριος με συμμετοχή σε πέντε Ολυμπιάδες (αγωνίστηκε πρώτη φορά στο Σίδνεϊ το 2000 σε ηλικία 19 ετών και τερμάτισε 23ος), όπου επιδιώκει παράλληλα να κατακτήσει το πρώτο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο για την Κύπρο.

Η μεγαλύτερη του επιτυχία σε Ολυμπιακούς ήρθε το 2008 στο Πεκίνο με την 5η θέση, στην Αθήνα το 2004 πήρε την 9η θέση, ενώ το 2012 στο Λονδίνο ήταν 11ος

Source : www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου