Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Πιάνει δουλειά η τρόικα για την δεύτερη αξιολόγηση

Αρχίζει σήμερα από την Τρόικα η δεύτερη αξιολόγηση της προόδου εφαρμογής του μνημονίου, τόσο σε σχέση με τα δημοσιονομικά όσο και με το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Η αξιολόγηση θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Νοεμβρίου.


Η εναρκτήρια συνάντηση θα πραγματοποιηθεί από τις 8.30 μέχρι τις 9.15 το πρωί στο Υπουργείο Οικονομικών, στην οποία θα παρευρίσκονται ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας (ΚΤ) Πανίκος Δημητριάδης και οι επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας.

Θα ακολουθήσουν συναντήσεις τεχνοκρατών του ΥΠΟΙΚ με τεχνοκράτες της Τρόικας για να εξεταστούν θέματα που αφορούν τα δημοσιονομικά, ενώ δεύτερο κλιμάκιο της Τρόικας, που αξιολογεί το κομμάτι των χρηματοοικονομικώ,ν θα έχει συνάντηση στις 10.00 στην ΚΤ με τεχνοκράτες της τράπεζας.

Στο κεφάλαιο των δημοσιονομικών, θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, οι ιδιωτικοποιήσεις, ο προϋπολογισμός του κράτους για το 2014, οι μεταρρυθμίσεις στη δημόσια υπηρεσία και το ΓΕΣΥ.

Στην ΚΤ η Τρόικα θα ενημερωθεί για τον τραπεζικό τομέα σε ό,τι αφορά τις καταθέσεις, τα δάνεια, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και την κερδοφορία και κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών και των συνεργατικών.

Επίσης, η Τρόικα θα ενημερωθεί για την παρακολούθηση στην οποία προβαίνει η ΚΤ σε σχέση με την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων στις συναλλαγές, και θα υπάρξει συζήτηση σε σχέση με την πρόοδο εφαρμογής του μνημονίου σε ό,τι αφορά τον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Θα γίνει επίσης συζήτηση για τα θέματα του δανεισμού των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών και το πώς χειρίζονται οι τράπεζες τα θέματα αυτά.

Τόσο η κυβέρνηση, όσο και η Κεντρική Τράπεζα, εκφράζουν αισιοδοξία ότι θα είναι θετική και η δεύτερη αξιολόγηση για την πορεία εφαρμογής του οικονομικού προγράμματος.

Τη βεβαιότητα ότι και η δεύτερη αξιολόγηση της τρόικας, σε ό,τι αφορά την πορεία υλοποίησης του μνημονίου, θα είναι «εξίσου σημαντική και ευνοϊκή» για τον τρόπο, που η Κύπρος αντιμετωπίζει τις μνημονιακές της υποχρεώσεις, εξέφρασε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Καταβάλλεται προσπάθεια, ώστε η Κύπρος να παραμείνει εντός των πλαισίων και να εφαρμόσει ό,τι απαιτείται στα καθορισμένα χρονοδιαγράμματα δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης.

Πηγή: Sigmalive.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τέλη Οκτωβρίου Η Τρόικα Στην Κύπρο

ΑΦΟΠΛΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ! Η Τρόικα Κύπρου Διαλύει Την Εθνοφρουρά!

Βαριά Ατζέντα Προεδρικού Εν Όψει Άφιξης Τρόικας – Προ Των Πυλών Η Δεύτερη Αξιολόγηση Και Η Κυβέρνηση Τρέχει

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Τα Όχι Και Τα Ναι Της Τρόικα Για Το 16ο Διάταγμα

Για Τρίτη Ημέρα Συνεχίζει Το Ξεσκόνισμα Η Τρόικα

Με ΥΠΟΙΚ Και Διοικητή ΚΤ Αρχίζει Επαφές Η Τρόικα

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου