Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

ΟΜΟΝΟΙΑ - Οι επιμέρους λόγοι της ανόδου

Είναι σαφής η άνοδος της απόδοσης της Ομόνοιας στα δυο τελευταία παιχνίδια, η εστία της ομάδας είναι ανέπαφη στα τέσσερα τελευταία παιγνίδια πρωταθλήματος με ΑΕΛ, Αλκή, ΑΕΚ και Δόξα, ενώ με τη Δόξα σκόραρε έξι φορές.

Η ομάδα δείχνει να έχει εισέλθει σε μια πορεία διαφορετική, στέλνοντας πειστήρια στον κόσμο περί των δυνατοτήτων της. Είναι ασφαλώς θέμα κυρίως γενικής αφύπνισης που προέρχεται από την συνειδητοποίηση εκ μέρους των ποδοσφαιριστών του γεγονότος ότι η εικόνα της ομάδας κάθε άλλο παρά ικανοποιούσε τον κόσμο. Η συνειδητοποίηση αυτή φάνηκε μέσα από επανειλημμένες δηλώσεις τους πριν τον αγώνα με την ΑΕΚ. Αυτό το γεγονός είχε ως αποτέλεσμα την άνοδο της απόδοσης τους.

Υπάρχουν και δυο άλλοι επί μέρους λόγοι. Είναι η είσοδος του Ρενάτο Μαργκάσα στην ομάδα. Ο Πορτογάλος, από τον αγώνα με την Αλκή και μετά πήρε τη θέση του πεσμένου, μέχρι αγνώριστου, φέτος Λεάντρο και με την παρουσία του δίνει οντότητα στο χώρο του κέντρου και συμβάλλει στην πολύ καλή λειτουργία του χώρου, ανασταλτικά και δημιουργικά, δίνοντας γενικότερη ισορροπία στην ομάδα.

Επίσης είναι η παρουσία του Χάρη Κυριάκου στο δεξί άκρο της άμυνας. Ο νεαρός διεθνής ποδοσφαιριστής μπήκε στην ομάδα στον αγώνα με την ΑΕΛ και έχει σταθερή απόδοση. Με τις καλές του επιστροφές και την ανταπόκριση κυρίως στα αμυντικά του καθήκοντα, βελτίωσε πολύ τα πράγματα στη συγκεκριμένη θέση, όπου υπήρχε πρόβλημα.


Είναι και κάτι άλλο που οι φίλοι της ομάδας περίμεναν εδώ και καιρό. Η άνοδος του Γιώργου Εφραίμ. Ο αρχηγός της ομάδας έχει αρχίσει να …συναντά τον εαυτό του και προσφέρει στα τελευταία παιχνίδια στην αυτά που επιτρέπουν οι δυνατότητες του. Ένας …πραγματικός Εφραίμ, αλλάζει πολύ την ομάδα.

Source : http://www.24sports.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου