Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Νέος πρόεδρος της MTN o Κίκης Κυριακίδης

Νέος πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της MTN αναλαμβάνει ο εγνωσμένος τραπεζίτης, με θητεία σε ηγετικά πόστα στην Εθνική Τράπεζα, Ελληνική Τράπεζα και USB Bank, Κίκης Κυριακίδης.

Ο διορισμός του σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες τηλεφωνίας, ο οποίος επικυρώθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της MTN την περασμένη εβδομάδα, αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα σήμερα.

Ο κύριος Κυριακίδης αντικαθιστά στην προεδρία του ΔΣ της εταιρείας τον Νίκο Σιακόλα, ο οποίος είχε αποχωρήσει πριν από περίπου ένα χρόνο παραχωρώντας το μερίδιό που κατείχε. Το κόστος πώλησης του μεριδίου του πρώην προέδρου της MTN ανήλθε στα 70 εκατομμύρια ευρώ.

O Κίκης Κυριακίδης είναι γνωστό πρόσωπο του κυπριακού επιχειρείν και έχει θητεύσει σε σημαντικές θέσεις στον τραπεζικό τομέα.

ΒιογραφικόΟ Κίκης Κυριακίδης γεννήθηκε το 1948. Είναι απόφοιτος του Οικονομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εξειδικεύτηκε στις Τραπεζικές Εργασίες σε ειδικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο από τη Bank of America και παρακολούθησε κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας μεγάλο αριθμό σεμιναρίων σε θέματα σχετικά με τη Διοίκηση Επιχειρήσεων και τη Τραπεζική Πρακτική. Εργάστηκε για πέντε χρόνια σε Δημόσια Εταιρεία στη Γλασκώβη, Σκωτία, ως Administrator / Auditor.
Το 1980, εντάχθηκε στο δυναμικό της Ελληνικής Τράπεζας, όπου σε μερικά χρόνια εξελίχθηκε σε Περιφερειακό Διευθυντή της Τράπεζας για την Επαρχία Λευκωσίας.

Το 1994 ανέλαβε τη θέση του Γενικού Διευθυντή στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (Κύπρου) Λτδ, όπου εργάστηκε μέχρι το 2005 ενώ κατείχε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στη USB.

Εκτός από σημαντική πορεία σε ηγετικές θέσεις τραπεζών, ο κ. Κυριακίδης διετέλεσε πρώην Γενικός Διευθυντής του προεκλογικού επιτελείου του Νίκου Αναστασιάδη

Source : www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου