Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Ικανοποίηση Αναστασιάδη για την Τρ. Κύπρου

Σε μια συμβολική κίνηση στήριξης, αλλά και του ενδιαφέροντος της κυβέρνησης για τον τραπεζικό κλάδο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, δέχθηκε το πρωί της Τρίτης , στο Προεδρικό Μέγαρο, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου.

Μετά τη συνάντηση, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος δήλωσε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου και το νέο Εκτελεστικό Διευθυντή της τράπεζας και ενημερώθηκε για την πορεία της τράπεζας και για τα σχέδια της νέας Διοίκησης.

Από την ενημέρωση που έτυχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει ικανοποίηση για τους σχεδιασμούς και για τις προοπτικές της τράπεζας Κύπρου, καθώς και για την αποφασιστικότητα της διοίκησής της να αντιμετωπίσει τα προβλήματα προς όφελος και της τράπεζας και της κυπριακής οικονομίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πόρεια της Τράπεζας Κύπρου θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της δεύτερης αξιολόγησης της Τρόικα, ενώ άμεσα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για το πλάνο αναδιάρθρωσης.

Σήμερα να συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου για να εγκρίνει το τελικό σχέδιο αναδιάρθρωσης της τράπεζας, ενώ προσχέδιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης, πενταετούς διάρκειας, έχει ήδη σταλεί στην Τρόικα για να δώσει τα σχόλια της.

Επί του προσχεδίου έγιναν ήδη κάποιες τροποποιήσεις, αφού αυτό εξετάζεται από το Διοικητικού Συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας σε συνεργασία με τον οίκο Oliver Wyman.

Επίσης, στα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Κύπρου στην Αγία Παρασκευή θα βρίσκεται σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, και ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας Τζον Πάτρικ Χούριγκαν, ο οποίος αναλαμβάνει επίσημα τα καθήκοντα του την ερχόμενη Δευτέρα.

Source : www.kathimerini.com.cy 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου