Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Πέφτει ξύλο στις Κεντρικές Φυλακές – Έρευνα για υπερβολική χρήση βίας

Οι αναφορές μελών της Επιτροπής κατά των βασανιστηρίων του Συμβουλίου της Ευρώπης CPT, σε σχέση με ξυλοδαρμό κρατουμένων στις Κεντρικές Φυλακές, προκάλεσαν την παρέμβαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος διέταξε έρευνα .

Οι ποινικοί ανακριτές οι οποίοι διερευνούν τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες σημειώθηκαν οι δύο τελευταίες αυτοκτονίες στις Κεντρικές Φυλακές, έλαβαν εντολές από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, όπως διερευνήσουν και καταγγελίες, αναφορικά με τη χρήση υπερβολικής βίας σε βάρος κρατουμένων, από το προσωπικό.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Φιλελεύθερος, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου, είπε ότι μετά τον θάνατο κρατουμένου, τον περασμένο Ιούλιο, κάποιοι συγκρατούμενοι του αντέδρασαν και αρνήθηκαν να εισέλθουν στη πτέρυγα τους, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, για τις συνθήκες κράτησής τους.

Στη συνέχεια, οι δεσμοφύλακες, έβαλαν τους κρατούμενους στα κελιά τους, χρησιμοποιώντας κάποιας μορφής βία, ωστόσο οι κατάδικοι, κατά την επίσκεψη μελών της Επιτροπής κατά των Βασανιστηρίων στις φυλακές, εξέφρασαν παράπονα, κάνοντας λόγο για χρήση υπέρμετρης βίας.

Πηγή: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου