Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Επιτέλους νίκη και καλή εμφάνιση! – ΑΠΟΕΛ – Ανόρθωση 1-0 (VIDEO)

Την πιο ολοκληρωμένη τους εμφάνιση στη φετινή σεζόν πραγματοποίησαν οι γαλαζοκίτρινοι που επικράτησαν δίκαια της Ανόρθωσης στο ΓΣΠ. Σκόρερ ο Αμορίν στο 52ο λεπτό.

Α΄ Μέρος
Με πολύ καλό ρυθμό άρχισε το ντέρμπι. Η Ανόρθωση ήταν καλύτερη στο πρώτο 10λεπτο, καθώς πίεζε πολύ ψηλά με αποτέλεσμα το ΑΠΟΕΛ να τα έχει κάπως… χαμένα.

Στο 15΄ μάλιστα, εάν ο Ρομπέρτο Κολαούτι ήταν λίγο πιο εύστοχος η «Κυρία» θα μπορούσε να έπαιρνε προβάδισμα.
Στα επόμενα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, η εικόνα άλλαξε.

Οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Δώνη, έλεγξαν το ρυθμό, κράτησαν την μπάλα στα πόδια τους και με σωστή κυκλοφορία ασκούσαν πίεση στην Ανόρθωση, η οποία αναπόφευκτα, οπισθοχώρησε.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν σε ορισμένες περιπτώσεις (16΄, 20΄, 37΄) όμως δεν έγιναν ιδιαίτερα απειλητικοί μπροστά από την εστία του Βέγκα. Η «Κυρία» απ’ την άλλη, που έδωσε γήπεδο στο ΑΠΟΕΛ, στις αντεπιθέσεις ήταν πολύ επικίνδυνη.

Στο 43΄ μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι απώλεσαν τη μεγαλύτερη φάση του ημιχρόνου. Στην άμυνα του ΑΠΟΕΛ έγινε το τραγικό λάθος με τον Φοφανά να κλέβει την μπάλα, ο Πάρντο βγήκε γρήγορα πάνω στον παίκτη της Ανόρθωσης, ο Φοφανά τον απέφυγε και προ κενής εστίας, αλλά κάτω από πίεση δύο παικτών, ο Αφρικανός μεσοεπιθετικός αστόχησε!

Β΄ Μέρος
Η Ανόρθωση μπήκε στο γήπεδο με διάθεση να τρέξει και να πιέσει ψηλά. Το ΑΠΟΕΛ ωστόσο δεν πανικοβλήθηκε και ορθόδοξα προσπαθούσε να αναπτυχθεί.

Στο 51΄ ο Αλωνεύτης με εξαιρετική ατομική ενέργεια, άδειασε την άμυνα της «Κυρίας», σούταρε με δύναμη, ο Βέγκα απέκρουσε και η άμυνα έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ. Ο Χαραλαμπίδης ανέλαβε την εκτέλεση στέλνοντας την μπάλα στην καρδιά της άμυνας της Ανόρθωσης, ο Βινίσιους πήρε την κεφαλιά και ο Αμορίν από κοντά άνοιξε το σκορ (52΄).

Η Ανόρθωση άμεσα προσπάθησε να αντιδράσει ανεβάζοντας πολύ ψηλά την αμυντική της γραμμή, μη αφήνοντας έτσι περιθώριο στο ΑΠΟΕΛ για να κυκλοφορήσει την μπάλα. Στο 58ο λεπτό μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι φλέρταραν με την ισοφάριση, καθώς ύστερα από λανθασμένο γύρισμα του Μοράις προς τον Αμορίν, ο Φοφανά έκλεψε την μπάλα προωθήθηκε, έδωσε στον Κάλβο και αυτός από πλάγια αλλά από το ύψος της μικρής περιοχής δεν κατάφερε να νικήσει τον Πάρντο.

Το συνεχές πρέσινγκ της Ανόρθωσης δεν απέφερε καρπούς, καθώς το ΑΠΟΕΛ κυκλοφορούσε την μπάλα με ευκολία, διατηρώντας μάλιστα την κατοχή στο μισό γήπεδο της «Κυρίας».

Στα τελευταία λεπτά ο ρυθμός ανέβηκε καθώς η Ανόρθωση έριξε όλο της το βάρος στην επίθεση αφήνοντας αρκετούς κενούς διαδρόμους για το ΑΠΟΕΛ.

Η «Κυρία» ωστόσο δεν κατάφερε να δημιουργήσει αξιόλογες φάσεις, ενώ οι γηπεδούχοι, στο 90΄+1 απώλεσαν τεράστια ευκαιρία με τον Σελίμ Μπενασούρ, ο οποίος έφυγε μόνος από το κέντρο και επιχείρησε να «κρεμάσει» τον Βέγκα, στέλνοντας την μπάλα έξω.


Πηγή: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου