Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Φαίνεται να περνάμε το δεύτερο "τεστ" της Τρόικα

Ελπίδα ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα πάει εξίσου καλά με την πρώτη εξέφρασαν συμμετέχοντες στην πρωινή συνάντηση μεταξύ των επικεφαλής της Τρόικας και των κυπριακών Αρχών, με την οποία σηματοδοτήθηκε η έναρξη της νέας αξιολόγησης του κυπριακού μνημονίου.

Έγκυρη πηγή δήλωσε στο ΚΥΠΕ στη σημερινή εναρκτήρια συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών, τέθηκαν υπό τη μορφή τίτλων όλα τα θέματα που θα εξεταστούν κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης η οποία θα διαρκέσει μέχρι την 7η Νοεμβρίου.

Η συνάντηση χωρίστηκε σε δύο σκέλη. Την κοινή συνάντηση μεταξύ των επικεφαλής της Τρόικας με τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, τον Διοικητή της ΚΤΚ Πανίκο Δημητριάδη και τον Υπουργό Συγκοινωνιών Τάσο Μητσόπουλο, αντί του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνου Πετρίδη.

Μετά την παρουσίαση της κατάστασης στο χρηματοπιστωτικό τομέα, ο Διοικητής της ΚΤΚ, οι δύο εκτελεστικοί σύμβουλοι της ΚΤΚ και άλλοι τεχνοκράτες της ΚΤΚ αποχώρησαν και η συζήτηση, παρουσία των κκ. Γεωργιάδη και Μητσόπουλου, επικεντρώθηκε στα άλλα δύο σκέλη του μνημονίου δηλαδή στο δημοσιονομικό και στο διαρθρωτικό.

Συζητήθηκαν όλα τα θέματα που θα εξεταστούν υπό τη μορφή επικεφαλίδων, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ή ίδια πηγή.

Χαρακτηρίζοντας ως καλή τη συνάντηση, η ίδια πηγή σημείωσε πως σε αυτή αναφέρθηκε ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής του κλιμακίου θα συζητηθεί το θέμα της μείωσης των επιτοκίων, στο πλαίσιο της θέσης της Κυβέρνησης για αποκλιμάκωση των δανειστικών επιτοκίων. Σε αυτό το πλαίσιο, όπως ανέφερε η ίδια πηγή, η Κυβέρνηση αναμένει την όποια εισήγηση, που ενδεχομένως να υπάρξει από την πλευρά της Τρόικας προς αυτή την κατεύθυνση.

- Source : http://www.tothemaonline.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου