Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

ΑΕΛ - Τι (να) είδε ο Πέτεφ (;)

Καθόταν στην ανατολική μαζί με τους συνεργάτες του παρακολουθώντας τον αγώνα της νέας του ομάδας. Εξ όσων γνωρίζουμε έχει ήδη παρακολουθήσει σε dvd και άλλους αγώνες της ομάδας προκειμένου να σχηματίσει μια πιο εμπεριστατωμένη άποψη όσον αφορά το νέο σταθμό της καριέρας του. Ο αγώνας με τον Άρη ίσως να μην είναι το απόλυτο κριτήριο ως προς τις δυνατότητες της ομάδας, ωστόσο αρκετά είναι τα σημεία τα οποία πιθανόν να είδε και να έμεινε θετικός ή ακόμη και προβληματισμένος.

Αν μη τι άλλο είναι σίγουρο ότι ο Βούλγαρος τεχνικός διαπίστωσε ότι η ομάδα διαθέτει ένα ικανότατο δεξί μπακ, τα οποίο κάνει όλες ακριβώς τις δουλειές που κάνει ένας παίκτης στη συγκεκριμένη θέση. Ο Αγκολέζος ήταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας, αφού επιθετικά στο πρώτο ημίχρονο ανέλαβε σωρεία πρωτοβουλιών δίνοντας βοήθειες στο Μοντέιρο ενώ και αμυντικά ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Πέραν τούτου, θα διαπίστωσε το διαχρονικό πια πρόβλημα που υπάρχει στην ομάδα όσον αφορά το αριστερό μπακ της ομάδας και τη συμμετοχή του στο επιθετικό κομμάτι. Ο Καρλίτος ναι μεν ήταν ένα αξιόπιστο μπακ στο καλοστημένο μηχανισμό άμυνας που έστησε ο Πάμπος πριν από δύο χρόνια, ωστόσο μια ομάδα που επιτίθεται χρειάζεται οπωσδήποτε ένα μπακ που βγαίνει μπροστά και παίρνει πρωτοβουλίες.

Από κει και πέρα, στο παιγνίδι με τον Άρη θα διαπίστωσε ότι ο Μπεμπέ είναι ένας πέρα για πέρα δημιουργικός χαφ, ο οποίος χρειάζεται ελευθερία κινήσεων προκειμένου να ρυθμίζει το παιγνίδι. Εάν και εφόσον ο Βούλγαρος τον απελευθερώσει αφήνοντας πίσω του, τους Μάριο και Σακέτι τότε η ομάδα παίρνει άλλη δυναμική στο χώρο της μεσαίας γραμμής… που κακά τα ψέματα είναι ο χώρος που σου δίνει τα παιγνίδια εάν και εφόσον τον κερδίσεις. Επιπλέον η συμμετοχή του Μπεμπέ ως ελεύθερου επιτελικού χαφ, δίνει την ευκαιρία στους ακραίους να τροφοδοτούνται μέσω του άξονα δημιουργώντας έτσι ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα.

Ένα επίσης σημαντικό ερώτημα που αφορά την ομάδα είναι ο ρόλος του Σα. Ο Μάριος Νεοφύτου τον τοποθέτησε πίσω από τον Κάσιο δίνοντας του μάλιστα ελευθερία κινήσεων. Ο Πέτεφ θα κατάλαβε πολύ καλά ότι χρειάζεται ο παίκτης αυτός να καλουπωθεί όχι τόσο για το που στήνεται στον αγωνιστικό χώρο αλλά κυρίως για τον οξύθυμο εαυτό του. Πότε φωνάζει, πότε κτυπά στο κεφάλι του όταν δεν παίρνει σωστά τη μπάλα, ο Πορτογάλος χρειάζεται άμεσα εντατικά μαθήματα για να ενσωματωθεί όσο γίνεται καλύτερα με το υπόλοιπο σύνολο αφού φαίνεται να παίζει για την πάρτι του.

Από κει και πέρα, τακτικά ίσως ο Πέτεφ να τον τοποθετήσει στην κορυφή της επίθεσης βάζοντας δίπλα του το Ταρτζίνιο. Με δεδομένη την αφλογιστία του Κάσιο –παρεμπιπτόντως τα γιουχαΐσματα προς το πρόσωπο του είναι βλασφημία προς την ίδια την ομάδα- ο Σα θα μπορούσε να εκτεθεί ακόμη περισσότερο προς την αντίπαλη εστία. Επιπλέον με τον Ταρτζίνιο από πίσω η ομάδα αποκτά ευελιξία επιθετικά αφού ο Πορτογάλος δείχνει να είναι καλός μπουκαδόρος ενώ μπορεί να κινείται περιμετρικά της περιοχής ανταλλάζοντας έτσι θέσεις μαζί με το Σα.

Τέλος, ο 38χρονος προπονητής μάλλον θα διαπίστωσε ότι το αμυντικό δίδυμο Ντεντέ και Κρίστη είναι αργό. Τόσο ο Ντεντέ όσο και ο Κύπριος αμυντικός είναι μεν καλοί παίκτες που μπορούν να προσφέρουν στην ομάδα ωστόσο χρειάζονται δίπλα τους ένα παίκτη ηγέτη που μπορεί να καθοδηγήσει την άμυνα. Ένας τέτοιος είναι ο Ουόν ο οποίος θα χάσει τον αγώνα με τον Ερμή όπως είναι τουλάχιστον μέχρι στιγμής τα δεδομένα. Χωρίς καμία αμφιβολία ο Βούλγαρος είναι σχεδόν σίγουρο ότι από τώρα θα ψάχνει κεντρικό αμυντικό ο οποίος γιατί όχι θα μπορεί να αναλάβει τα ηνία στο κέντρο της άμυνας.

Source : http://www.24sports.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου