Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

ΑΠΟΕΛ - Σε ποιες θέσεις χρειάζεται άμεσα ενίσχυση

Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου πλησιάζει και οι διεργασίες στην ομάδα του ΑΠΟΕΛ εντατικοποιούνται. Ο Γιώργος Δώνης θα περιμένει να ξεκαθαρίσουν τα διοικητικά ούτως ώστε να αρχίσει η βολιδοσκόπηση σε ποδοσφαιριστές που έχουν ήδη εντοπισθεί.

Το μεγάλο ερωτηματικό είναι πόσο θα είναι το μπάτζετ των «γαλαζοκιτρίνων» για τις μεταγραφές του χειμώνα. Εν καιρώ οικονομικής κρίσης είναι πολύ δύσκολο να αγοραστούν παίκτες από άλλες ομάδες. Καλή λύση είναι η μορφή δανεισμού όπως έκανε πέρσι η ομάδα της Λευκωσίας με τουςΤζιόλη και Μπιτόν.

Να επισημάνουμε ότι στη μεταγραφική περίοδο το Ιανουαρίου οι ομάδες δικαιούνται να πραγματοποιήσουν μέχρι και 4 μεταγραφές. Στο ρόστερ του ΑΠΟΕΛ υπάρχουν 15 ξένοι-κοινοτικοί δηλωμένοι στην ΚΟΠ. Σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές ο κανονισμός της ομοσπονδίας έχει αλλάξει και οι ομάδες έχουν το δικαίωμα να συμπληρώσουν τον αριθμό των 17 ξένων ή κοινοτικών στη 2η μεταγραφική περίοδο του χειμώνα.

Με αυτά τα δεδομένα οι «γαλαζοκίτρινοι» θα μπορούν να εγγράψουν στο δυναμικό τους άλλους δυο κοινοτικούς ποδοσφαιριστές. Τη μια θέση αναμένεται να την πάρει εκτός απροόπτου ο Άλντο Ατόρνο ο οποίος δεν είχε δηλωθεί στην ΚΟΠ και την άλλη ένα νέος παίκτης. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν και κάποιες αποχωρήσεις από την ομάδα της Λευκωσίας.

Με βάση τα όσα είδαμε μέχρι στιγμής σε πρωτάθλημα και Ευρώπη και με δεδομένο ότι μπορούν να γίνουν μόνο 4 μεταγραφικές κινήσεις ο ΑΠΟΕΛ χρειάζεται ενίσχυση στις πιο κάτω θέσεις:

Επιθετικό-γκολτζή
Ο ΑΠΟΕΛ «πονάει» σε αυτές τις πρώτες αγωνιστικές επιθετικά. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη δυσκολεύεται αφάνταστα στο τέλειωμα των φάσεων και δεν υπάρχει κάποιος παίκτης που να έχει το εύκολο γκολ.

Κεντρικό αμυντικό
Ο Αμορίν δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη στην άμυνα αφού είναι επιρρεπής στα λάθη. Θα πρέπει να αποκτηθεί ένας έμπειρος αμυντικός που θα μπορεί να πλαισιώσει του Μπόρδα και Ολιβέιρα.

Επιτελικός μέσος
Ο Μπενασούρ μπορεί να δείχνει ανεβασμένος στα τελευταία παιχνίδι όμως η απόδοση του γενικά έχει πολλά σκαμπανεβάσματα. Σε αυτή τη θέση μπορεί να αγωνιστεί και ο Τιάγκο Γκόμες όμως τώρα με το τραυματισμό του αλλάζουν τα σχέδια. Θα πρέπει να αποκτηθεί ένας ποδοσφαιριστής που να μπορεί να οργανώνει το παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ αλλά ταυτόχρονα να μπορεί να στέλνει και τη μπάλα στα δίχτυα.

Αμυντικό χαφ
Σε αυτή τη θέση υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις που μπορούν να αξιοποιηθούν, όπως αυτή του Αρτυματά. Ο Γιώργος Δώνης θα είναι αυτός που θα κρίνει αν η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση σε αυτή τη θέση.

Source : 24sports.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου